Connect with us

technokrata

Nők és a számítástechnika

Kütyük

Nők és a számítástechnika

OnLány néven indult rovat az ITport.hu portálon, kifejezetten nőknek.

Az ITport.hu portál az elmúlt napokban indított új rovatot, melynek az “OnLány” nevet adták. “Rengeteg olyan visszajelzést kaptunk olvasóinktól, melyek szerint a női nem internetező részének csak igen kis hányadát érdeklik az Interneten található hírek, cikkek.” – nyilatkozta Erki Szabolcs, az ITport.hu alapító-főszerkesztője – “Az ebből adódó problémáikkal lépten nyomon találkozni, ám mindeddig nem létezett olyan portál, mely kifejezetten nekik adna hasznos tanácsokat informatika tárgykörben. A hölgyek között végzett felmérés azt mutatta, hogy szívesen olvasnának olyan gyakorlati témájú cikkeket, melyből megtudhatják a legfontosabb programok használatát, vagy mindennapjaik informatikai problémájának megoldását, így nem kényszerülnek rá megkérdezni a főnököt, vagy a munkatársakat. Szó sincs arról, hogy a nők kevésbé lennének fogékonyak az informatikára, az érdeklődési körük más, és mi megpróbáljuk ezt az igényt kielégíteni.”

Ennek okán a portál felkért egy vérbeli hölgyet, aki hosszú ideig hasonló cipőben járt, hogy ossza meg a tapasztalatait és minden héten más nélkülözhetetlen témában írjon gyakorlati tanácsokat, “női szemmel”. Jankát azért is tartják jó választásnak a portál készítői, mert egészen rendkívüli módon bánik a szavakkal, így az olvasók a hasznos tanácsokon túl egy jó élménnyel is gazdagodnak a cikkek elolvasása közben. Janka írásait ezentúl Soffy névvel találják meg a portálra látogatók.

Az első cikk amolyan bemelegítőként egy meglepően elterjedt problémáról szól: a férfiakról és az ő különleges, megdönthetetlen viszonyukról a számítógépükkel. És természetesen ennek a párkapcsolatokra gyakorolt hatását vizsgálja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek