Connect with us

technokrata

Új Ericsson GSM és 3G bázisállomások

Kütyük

Új Ericsson GSM és 3G bázisállomások

Az Ericsson új bázisállomás generációkat mutatott be a 3GSM Világ Kongresszus keretében, Barcelonában, hogy kielégíthesse a megrendelők zökkenőmentes kapacitásnövelésre, kevesebb telephelyre és nagyobb energiagazdaságosságra vonatkozó igényeit.

Az új termékválaszték lehetővé teszi a hálózatüzemeltetők számára, hogy rendkívül versenyképes áron nyújtsanak olyan szolgáltatásokat, mint például a nagy sebességű mobil széles sávú átvitel.

Az új bázisállomás termékválaszték – amely a legfejlettebb a piacon – kiváló rádióteljesítménye és rugalmas konfigurációja révén 30 százalékkal kevesebb telephely üzemeltetését és 50-150 százalékos kapacitásnövelést tesz lehetővé, emellett javítja az energiahatékonyságot, mivel az új generációs bázisállomások áramfogyasztása további 20-55 százalékkal alacsonyabb.

GSM és WCDMA hozzáférésre alkalmas bázisállomás
A kompakt kialakítás leegyszerűsíti a modernizálást, gyorsabbá teszi az új telepítéseket és csökkenti a teljes tulajdonlás költségét. Emellett négyzetméterenként 100 százalékkal növeli a kapacitást, hogy kiszolgálhassa a jövő forgalomnövekedését. Az új, többszörös hozzáférésű bázisállomás lehetővé teszi a hálózatüzemeltetők számára, hogy ugyanazon térségben kombinálják a GSM- és WCDMA-technológiát, csökkentve ezáltal a rádióhálózat kiépítésének és üzemeltetésének költségeit.

A bázisállomás a kisebb méret és súly, valamint a moduláris felépítés révén a telephelyre szállítható, ezáltal egyszerűsítve az építési munkálatokat, a telepítést és a felszerelést. A kompakt kialakítás révén a bázisállomás négyzetméterenként 100 GSM adó-vevőnek vagy 50 WCDMA vivőhullámnak megfelelő kapacitás, vagy a kettő kombinációjának nyújtására képes. Az Ericsson korábbi iparági vezető bázisállomásaihoz képest ez a bázisállomás 100 százalékos kapacitásnövekedést jelent négyzetméterenként.

RBS 3000 – a WCDMA bázisállomások új generációja
A nagyobb fokú integráció révén ezek a bázisállomások fele akkora méretűek mint a korábbi modellek. Lehetővé teszi az új, többszörös hozzáférési GSM/WCDMA bázisállomások bevezetését is, a GSM zökkenőmentes frissítését WCDMA-ra, valamint képesek párhuzamosan működni mind a GSM, mind a WCDMA hálózatokban.

A WCDMA-bázisállomások új generációja, amely az RBS 3000 nevet viseli, megosztott, telephelyre szállítható, többszörös hozzáférési és hatalmas kapacitással rendelkező termékeket foglal magában, mind beltéri, mind kültéri használatra. Az összes bázisállomás tetszőlegesen bővíthető és rugalmas rádiókonfigurációkat, átviteli megoldásokat és energiagazdálkodási beállításokat kínál.

A termékválaszték már elérhető az 850, 1900 és 2100 MHz-es frekvenciasávokra, továbbá támogatni fogja a jövőben bevezetett frekvenciasávokat is, köztük a 900, 1700, 1800, 1700/2100 és 2500 MHz-es sávokat. A leginkább költséghatékony RBS 3000-as csomópont mobil adatátviteli kapacitása több mint napi 400 GB, amely eredményeképpen a széles sávú rádióhálózat GB-ra vetített költsége kevesebb mint 1 euró. A 3G fejlődés támogatása érdekében az új generációs bázisállomások a Super3G technológiára is fel vannak készülve, amely technológiát az iparágon belül mostanában egyre inkább a WCDMA hosszú távú fejlődése névvel illetnek.

A WCDMA jelenleg világszerte a domináns 3G technológia, a világ tíz legnagyobb hálózatüzemeltetője közül nyolc ezt a technológiát választotta. Az Ericsson várakozásai szerint 2007-re a mobil előfizetők akár 80 százalékát is kiszolgálhatja a GSM/WCDMA család, amelyben az Ericsson a 35 százalékos piaci részesedésével vezető szerepet tölt be.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle