Connect with us

technokrata

Két új i-mode mobiltelefon a Motorolától

Kütyük

Két új i-mode mobiltelefon a Motorolától

A Motorola a 3GSM Világ Kongresszuson jelentette be két legújabb i-mode képes készülékét.

Az amerikai székhelyű vállalat munkatársai elmondták, hogy a Motorola L6 és Motorola SLVR L7 mostantól már i-mode kompatibilis változatban is elérhető. ˝Az i-mode révén rendkívül könnyen hozzá lehet férni a különböző gazdag multimédiás mobil tartalmakhoz˝ – nyilatkozta Jim Michel, a Motorola Mobile Devices Europe egyik igazgatója, aki elmondta, hogy jelenleg világszerte mintegy 51 millióan használnak i-mode képes készülékeket.


Motorola L6
A Motorola L6 113 milliméter hosszú és 49 milliméter széles, azonban ennél sokkal érdekesebb, hogy vastagsága mindössze 11 milliméter: az embernek olyan érzése támad, mintha a telefonon átment volna egy úthenger.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) működésű, rejtett antennás telefonba egy cSTN LCD került, mely egyrészt 128×160 pixeles felbontással bír, másrészt pedig több mint 65 ezer színárnyalatot képes a szemünk elé varázsolni. A 85 gramm tömegű új jövevénybe sajnos egy mindössze VGA, vagyis 640×480 pixeles felbontású digitális fényképezőgép került, ez azonban a kedvező ár ismeretében bocsánatos bűnnek tekinthető.

A 820 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor a gyári specifikációk szerint mintegy 310 órás készenléti időt, illetve 4 órás beszélgetési időt tesz lehetővé. Az ezer férőhelyes címjegyzékkel ellátott Motorola V280-nak a belbecs tekintetében nem igazán van szégyenkezni valója: GPRS, EDGE, Bluetooth, Push To Talk, MP3 lejátszó, Java MIDP 2.0 támogatás és WAP 2.0 böngésző is van benne.


Motorola L7 SLVR
A Motorola L7 113 milliméter hosszú, 49 milliméter széles és 11,5 milliméter vastag – a 85 gramm tömegű készülék mindössze 57 köbcentiméteres térfogattal rendelkezik. A hagyományos formavilágú telefonba egy 1,9 colos képátlójú, TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző került, mely egyrészt 176×220 pixeles felbontással, másrészt pedig 18 bites színmélységgel, vagyis 262 ezer színárnyalattal bír.

A négyszeres digitális zoommal megáldott beépített digitális fényképezőgép sajnos a Motorola V3-hoz hasonlóan mindössze 0,3 megapixeles felbontással rendelkezik, így segítségével maximum 640×480 pixeles felbontású fotókat lehet készíteni. A Motorola SLVR L7 számára sem az MP3 zenék, sem pedig az MPEG4 videók lejátszása nem okoz gondot. Igaz, hogy a beépített memória csak 6 MB méretű, de parányi microSD (TransFlash) memóriakártyák révén akár 256 MB extra memória is bezsúfolható a mobilba.

A további fontosabb specifikációk közül említést érdemel többek közt a GPRS adatátviteli technológia, a Bluetooth kontroller, a Push To Talk támogatás, a WAP 2.0 böngésző, a Java MIDP 2.0 kompatibilitás, valamint az IM (Instant Messaging, azonnali üzenetküldés) alkalmazás.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle