Connect with us

technokrata

A Nokia a 3GSM Világ Kongresszuson

Kütyük

A Nokia a 3GSM Világ Kongresszuson

A Nokia a 3GSM Világ Kongresszuson három új készüléket, az első UMA hálózati megoldását, a Vodafone-nal való együttműködést az S60 platform használatának növelésére, és a Nokia Flexi WCDMA bázisállomás további frekvenciákon használható új változatait mutatta be, illetve beszámolt egy új együttműködés létrejöttéről a DVB-H interoperabilitás terén.

A Nokia bemutatta a Nokia 6131 és Nokia 6070 középkategóriás kameratelefont és a Nokia 6136 licensz nélküli mobil elérést biztosító (UMA) készüléket. A Nokia 6131 összecsukható és 1,3 megapixeles kamerát tartalmaz, míg a Nokia 6070 klasszikus formájú készülék, amely alapvető kameratelefon-szolgáltatásokat biztosít elérhető áron.

A GSM és WLAN hálózatok között zökkenőmentesen váltó Nokia 6136 UMA készülék megbízható kapcsolatot biztosít a gyenge térerővel rendelkező otthonokban és irodákban. A Nokia egy UMA hálózati megoldást is bemutatott, amellyel a szolgáltatók a WLAN hozzáférésű hálózatokon cellás-, és adatszolgáltatásokat biztosíthatnak a felhasználók számára, így fokozhatják a mobilszolgáltatások elérhetőségét. A Nokia az UMA hálózati berendezéssel és az UMA-képes telefonnal teljes, végponttól végpontig terjedő megoldást nyújt.

A Nokia elnök-vezérigazgatója, Jorma Ollila nyitóbeszédében arról beszélt, hogy miként fejlesztik tovább a multirádiós technológiák a mobilkommunikációt. ˝Szilárd meggyőződésünk, hogy a ma bemutatott technológiai fejlesztések a gyorsabb, egyszerűbb, és költséghatékonyabb mobilszolgáltatások jövőjének alapját teremtik meg˝ – mondta. ˝Készülékeink és hálózati megoldásaink a kialakuló rádiótechnológiákkal együtt továbbra is nagyszerű élményt szereznek a felhasználóknak˝.

Ollila a Nokia 2006-ban várható készülék-eladásairól is szólt. ˝Várakozásaink szerint a Nokia idén körülbelül 40 millió 3G/WCDMA készüléket ad el. Közel 80 millió beépített zenelejátszóval, és több mint 150 millió beépített FM rádióval rendelkező telefon eladására számítunk˝.

A mobil szoftverek terén a Nokia és a Vodafone bejelentette, hogy kiterjesztik az S60 platform piacát. A megegyezés által az S60 sztenderd szoftver platformként szerepel majd a Vodafone készülék-portfoliójában. Ezáltal a Vodafone képes lesz új szolgáltatások nyújtására, versenyképesebb és még hatékonyabb módon.

A 3G/WCDMA hálózatok területén a Nokia a kicsi és moduláris Nokia Flexi WCDMA bázisállomásának újabb frekvenciasávokon használható változatait mutatta be. 2006 második félévétől a Nokia Flexi WCDMA bázisállomás a 2100 MHz, az 1700 MHz, az 1800 MHz, és az 1700/2100 MHz IMT-2000 frekvenciához is kapható lesz. A berendezés 2007 első félévében többek között a 850 MHz, a 900 MHz, és az 1900 MHz frekvenciasávhoz is elérhető lesz, a későbbiekben pedig a piac igényei szerint jelennek meg újabb változatok.

A mobil-televíziózással kapcsolatosan a Nokia a Sony Ericssonnal kötött együttműködési szándékáról számolt be a DVB-H-képes készülékek interoperabilitásának kifejlesztése, a többféle szolgáltatótól származó mobiltévé-szolgáltatások, és 2006-ban induló próbaüzemek terén. A földi digitális terjesztésű mobil televíziózás technológiájaként mindkét vállalat a DVB-H-t választotta, és tevékenyen részt vesz a folyamatosan zajló szabványosítási munkában és a technológiai fejlesztésben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák