Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia a 3GSM Világ Kongresszuson

Kütyük

A Nokia a 3GSM Világ Kongresszuson

A Nokia a 3GSM Világ Kongresszuson három új készüléket, az első UMA hálózati megoldását, a Vodafone-nal való együttműködést az S60 platform használatának növelésére, és a Nokia Flexi WCDMA bázisállomás további frekvenciákon használható új változatait mutatta be, illetve beszámolt egy új együttműködés létrejöttéről a DVB-H interoperabilitás terén.

A Nokia bemutatta a Nokia 6131 és Nokia 6070 középkategóriás kameratelefont és a Nokia 6136 licensz nélküli mobil elérést biztosító (UMA) készüléket. A Nokia 6131 összecsukható és 1,3 megapixeles kamerát tartalmaz, míg a Nokia 6070 klasszikus formájú készülék, amely alapvető kameratelefon-szolgáltatásokat biztosít elérhető áron.

A GSM és WLAN hálózatok között zökkenőmentesen váltó Nokia 6136 UMA készülék megbízható kapcsolatot biztosít a gyenge térerővel rendelkező otthonokban és irodákban. A Nokia egy UMA hálózati megoldást is bemutatott, amellyel a szolgáltatók a WLAN hozzáférésű hálózatokon cellás-, és adatszolgáltatásokat biztosíthatnak a felhasználók számára, így fokozhatják a mobilszolgáltatások elérhetőségét. A Nokia az UMA hálózati berendezéssel és az UMA-képes telefonnal teljes, végponttól végpontig terjedő megoldást nyújt.

A Nokia elnök-vezérigazgatója, Jorma Ollila nyitóbeszédében arról beszélt, hogy miként fejlesztik tovább a multirádiós technológiák a mobilkommunikációt. ˝Szilárd meggyőződésünk, hogy a ma bemutatott technológiai fejlesztések a gyorsabb, egyszerűbb, és költséghatékonyabb mobilszolgáltatások jövőjének alapját teremtik meg˝ – mondta. ˝Készülékeink és hálózati megoldásaink a kialakuló rádiótechnológiákkal együtt továbbra is nagyszerű élményt szereznek a felhasználóknak˝.

Ollila a Nokia 2006-ban várható készülék-eladásairól is szólt. ˝Várakozásaink szerint a Nokia idén körülbelül 40 millió 3G/WCDMA készüléket ad el. Közel 80 millió beépített zenelejátszóval, és több mint 150 millió beépített FM rádióval rendelkező telefon eladására számítunk˝.

A mobil szoftverek terén a Nokia és a Vodafone bejelentette, hogy kiterjesztik az S60 platform piacát. A megegyezés által az S60 sztenderd szoftver platformként szerepel majd a Vodafone készülék-portfoliójában. Ezáltal a Vodafone képes lesz új szolgáltatások nyújtására, versenyképesebb és még hatékonyabb módon.

A 3G/WCDMA hálózatok területén a Nokia a kicsi és moduláris Nokia Flexi WCDMA bázisállomásának újabb frekvenciasávokon használható változatait mutatta be. 2006 második félévétől a Nokia Flexi WCDMA bázisállomás a 2100 MHz, az 1700 MHz, az 1800 MHz, és az 1700/2100 MHz IMT-2000 frekvenciához is kapható lesz. A berendezés 2007 első félévében többek között a 850 MHz, a 900 MHz, és az 1900 MHz frekvenciasávhoz is elérhető lesz, a későbbiekben pedig a piac igényei szerint jelennek meg újabb változatok.

A mobil-televíziózással kapcsolatosan a Nokia a Sony Ericssonnal kötött együttműködési szándékáról számolt be a DVB-H-képes készülékek interoperabilitásának kifejlesztése, a többféle szolgáltatótól származó mobiltévé-szolgáltatások, és 2006-ban induló próbaüzemek terén. A földi digitális terjesztésű mobil televíziózás technológiájaként mindkét vállalat a DVB-H-t választotta, és tevékenyen részt vesz a folyamatosan zajló szabványosítási munkában és a technológiai fejlesztésben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés