Connect with us

Hirdetés

technokrata

A gyermekpornó bűvöletében

Kütyük

A gyermekpornó bűvöletében

Átlagosan 35 ezerszer (!) próbálnak meg pedofil tartalmat kínáló website-okat meglátogatni az Egyesült Királyságban – naponta.

A szigetország egyik legnagyobb Internet-szolgáltatója, a BT felmérése szerint csak az elmúlt négy hónapban durván négymilliószor próbáltak meg illegális tartalmakhoz hozzáférni a brit pedofilok. Mivel az ISP Nagy-Britannia internet-hozzáférési piacának csupán mintegy harmadát tartja kezében, ezért a valós számok még ennél is nagyobbak lehetnek, vélekedtek a cégnél.

Korábbi felmérésre alapozva az is tisztán látható, hogy a trend egyre inkább erősödik – 2004 júniusa óta közel háromszorosára nőtt a gyermekpornót tartalmazó oldalakra való kattintások száma. A jelenség megfékezésére tett kísérletek eddig rendre kudarcot vallottak vagy csak igen csekély eredményt tudtak felmutatni. A Cleandeed programnak keresztelt kezdeményezés például, mely az Internet Watch Foundation által ártalmasnak minősített website-ok címeihez való hozzáférést akadályozza meg, eddig csak a töredékét regisztrálta a BT által mért adatnak.

Mi lehet az oka a folyamatos növekedésnek? Habár a szigetországbeli Internet-szolgáltatók többsége kiszűri az illegális tartalmakat, az ISP-k mintegy 20 százaléka nem kielégítő technológiát alkalmaz. John Carr, a Nemzeti Gyermekotthon jótékonysági intézménytől úgy nyilatkozott, hogy elfogadhatatlan az a tény, miszerint öt otthoni internetezőből egy szabadon hozzáférhet ezekhez a tartalmakhoz. Szerinte a szolgáltatók egyéni szabályozása nem válik, nem vált be, ezért törvényi rendelkezésre van szükség.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés