Connect with us

technokrata

Mobiltelefonos fotózás – kidurrant a lufi

Kütyük

Mobiltelefonos fotózás – kidurrant a lufi

A digitális fényképezés a mobiltelefonok egyik legizgalmasabb funkciója – vagy tán mégsem?


Az In-Stat egyik a napokban közölt tanulmánya rávilágít arra, hogy a felhasználók leginkább csak vásárlás előtt vannak felizgulva a telefonok fotós szolgáltatásaira, miután pedig már megkaparintották a hőn áhított modellt, szinte alig használják annak fényképezős szolgáltatásait. A piackutató cég munkatársai által megkérdezetteknek kevesebb mint egyharmadáról mondható el, hogy rendszeresen fotózik, illetve küldi el képeit a mobiltelefonja segítségével.

˝Az emberek vásárlás előtt igen csak nyitottak a telefonok fotós szolgáltatásai iránt, azonban a készülék használatba vételét követően végül is csak nagyon ritkán fényképeznek vele. Ennek oka elsősorban a vártnál rosszabb képminőség, a mobil hálózat alacsony sebessége, illetve, hogy nehezen lehet összehozni és elküldeni a képekből egy-egy MMS-t. Felméréseink azt mutatják, hogy rendkívül kevés fénykép közlekedik a telefonok között˝ – nyilatkozta David Chamberlain, az In-Stat elemzője.

Érdekes továbbá, hogy átlagosan csak minden huszadik kamerás mobil tulajdonos szokta kinyomtatni, illetve feltölteni valahová a fényképeit. Míg a vásárlás előtt állók közel 60 százaléka azt tervezi, hogy MMS-ben fényképeket fog küldözgetni ismerőseinek, addig a gyakorlatban a felhasználók alig 28 százaléka szokott fotós MMS-eket küldeni.

Mindenesetre nem mehetünk el szó nélkül a mellett sem, hogy az újabb, tehát 2-3 megapixeles, autofókuszos kamerás mobilok már fényévekkel jobb minőségű képeket lőnek, mint például VGA felbontású elődeik – ettől viszont még korántsem fog megnőni a szolgáltatók MMS forgalma.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle