Connect with us

technokrata

Magyar klasszikusok, ingyen

Kütyük

Magyar klasszikusok, ingyen

300 kötet a magyar irodalom klasszikus remekműveiből.

A szentendrei Mercator Stúdió Elektronikus Könyvkiadó a magyar irodalom és kultúra értékeinek ápolása és terjesztése érdekében az Országos Széchenyi Könyvtár Magyar Elektronikus Könyvtárával együttműködve már 300 kötetet adott ki a magyar irodalom klasszikus remekműveiből. A kötetek ingyenesen letölthetők a kiadó honlapjáról és PDF, illetve LIT formátumban olvashatók.

A kiadó a jövőben a magyar nyelvű számítástechnikai szakirodalom terjesztése mellett kortárs magyar írók műveit szintén tervezi megjelentetni, valamint további klasszikus remekműveket is kiad. A megjelentetett számítástechnikai irodalom címszáma jelenleg 250. A klasszikus írók közül eddig napvilágot látott Ady Endre, Arany János, Bródy Sándor, Csáth Géza, Gárdonyi Géza, Jókai Mór, Krúdy Gyula, Madách Imre, Mikszáth Kálmán, Móra Ferenc csaknem összes műve. E művek így az egész magyar nyelvterületre, illetve a szórványmagyarsághoz is könnyen eljuttathatók.

Mercator Stúdió Elektronikus Könyvkiadó
A családi kisvállalkozásként működő kiadó öt éve ad ki informatikai szakkönyveket, amelyek tematikája az operációs rendszerektől az irodai szoftvereken át a grafikus képfeldolgozó és mérnöki tervező programokig terjed. Az e-bookok a papírra nyomtatott könyvek árának töredékérét kaphatók. A gyorsaságra jellemző, hogy szakkönyveik akár verziókkal is megelőzhetik a hagyományos, azaz papíralapú, hasonló művek megjelenését, amint azt az Adobe Illustrator CS2, Photoshop CS2, Photoshop Elements 3 és 4, AutoCAD és AutoCAD LT 2006, valamint a Microsoft Office 2003 csomagokról kiadott e-könyveik is ékesen bizonyítják.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek