Connect with us

technokrata

Ingyenes mobilvideók minden mennyiségben!

Kütyük

Ingyenes mobilvideók minden mennyiségben!

Néhány napja indult el a www.gmobil.hu honlap, amelyhez hasonló nincs a honi piacon, koncepciójában pedig még Európában is egyedi.

A mobil piac ma már a mobilTV-nél tart, amelynek tartalmát igazítani fogják a kijelzők méreteihez, tehát például sokkal több lesz a közeli kép a szereplőkről. A Sprint (az egyik piacvezető szolgáltató az USA-ban) teljes filmeket, TV-show-kat, riportműsorokat fog közvetíteni 2006-ban mindössze havi 6,95 dollárért. A Qualcomm már másfél éve dolgozik a nemzeti MobilTV hálózaton amelyen 15 televízió,- és több mint 50 video,-és audioklip nonstop sugárzását végző csatorna lesz hónapokon belül.


A mobilTV úgy működik, hogy egy speciális szerver apró darabokban küldi a videót a megfelelő lejátszóval rendelkező mobilokra. Ez a streaming, a folyamatos adattovábbítás. Miközben nézzük a videót (vagy az élő közvetítést), nincs szükségünk semmilyen ˝letöltésre˝, a közvetített videó ma még nem is férne bele a mobil memóriájába.

A www.gmobil.hu az első olyan honlap, amely szolgáltatófüggetlen módon (de a hazai szolgáltatók beleegyezésével) ezt a technológiát használja. Szemben azokkal a vállalkozásokkal, amelyek jellemzően 300-800 forintos árért csengőhangot, háttérképet vagy Interneten (kódos belépéssel) megnézhető szexet kínálnak a mobilosoknak, a Gmobil a regisztrált és megfelelő mobillal rendelkező ügyfeleitől nem kér pénzt a videóküldésért. A számlát mindig az a cég állja, amely megrendeli a videó elküldését.

Ez végtelenül sok mindent jelenthet, film,- sztárinterjú előzetesek ˝kiküldetésétől˝ kezdve, játékkal kombinált nyereményakciókig bezárólag. Magyarországon jelenleg több mint 80 különböző típusú készülék alkalmas streaming fogadására és ez a szám napról-napra nő. Nagyobb részük GPRS hálózaton működik, de az arányok hónapról hónapra változnak a 3G-re alkalmas készülékek piacra lépésével.

Igaz, hogy a 3G, majd később itthon is a 3,5G és 4G esetében, szélessávon lehet a legszebb minőségű videót streamelni, de a régebbi, GPRS-en működő mobilokra is elfogadható minőségű videó küldhető a mobilok 128×96 pixeles kijelzőjére. A Gmobil célja olyan virtuális közösség kialakítása, amelynek tagjai máshol nem látható videókat nézhetnek és máshol el nem érhető kedvezményekben részesülhetnek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom