Connect with us

technokrata

Havi 300 ingyenes SMS!?

Kütyük

Havi 300 ingyenes SMS!?

Az SMS használatával könnyebbé vált a halláskárosultak kapcsolattartása – egy friss javaslat szerint számukra ingyenessé kellene tenni a kommunikáció ezen speciális formáját.

A Magyar Demokrata Fórum kezdeményezi a mobil szolgáltatóknál, hogy bizonyos számú SMS-küldési lehetőséget térítésmentesen biztosítsanak siket és nagyothalló ügyfeleik részére – közölte Herényi Károly frakcióvezető vasárnap a fővárosban. Ez a mobil szolgáltatókat nem ütné el nagy bevételtől, de nagyban megkönnyíthetné mintegy hatvanezer ember életét.


A technikai újdonságok, beépülve mindennapi életünkbe hoznak bizony vadhajtásokat. Így tör ki rajtunk néha az SMS-őrület, amikor teljesen fölöslegesen kötjük a szó-bogokat telefonjainkba, hogy aztán világgá, vagy a szomszéd szobáig repítsük őket. S amikor az ˝anyukám, megfőtt a pörkölt˝ meg ˝letört a körmöm, világvége, jaj˝ típusú túlélőüzeneteket küldjük némileg (és inkább csak utólag) bosszankodva a szolgáltatási díjak matekján, eszünkbe sem jut, hogy vannak köztünk, akik számára az SMS kommunikáció valóban a lét egyik elemévé válhat.

Ilyenek a siketek és halláskárosultak, akiknek a szöveges telefonüzenetek részben, illetve egy határig való ingyenessé tétele nagyban megkönnyítené az érintkezését. Ez a lehetőség ma Magyarországon mintegy hatvanezer embert érinthet – hiszen ennyi siket van hazánkban. Az MDF-ben kialakított elképzelések szerint a szolgáltatók számukra havonta háromszáz ingyenes SMS-küldési lehetőségét biztosítva nem szenvednének jelentős bevétel kiesést. Ha a kezdeményezést tettek követnék, s azt sikerülne a gyakorlatba átültetni, annak a költségvetést érintő vonzata sem lenne.

Herényi Károly szavait a sajtótájékoztatón Nagy Tamás MDF-es képviselőjelölt, jeltolmács közvetítette a siket és nagyothalló televíziónézők számára. A soproni képviselőjelölt aztán rámutatott: az SMS használatának elterjedésével könnyebbé vált a kapcsolattartás a halláskárosultak számára, akik egyébként szeretteikkel, ismerőseikkel, valamint hivatalos ügyek intézésekor személyes kontaktus nélkül nem tudnak kommunikálni. Kérdésre válaszolva elmondta: a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) által kiállított, a halláskárosultság mértékét tartalmazó orvosi igazolást az MDF javasolta kedvezmény igénybevételénél is fel lehetne használni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle