Connect with us

technokrata

Exkluzív: Samsung Z560 – Európa első szélsebes 3,5G telefonja!

Kütyük

Exkluzív: Samsung Z560 – Európa első szélsebes 3,5G telefonja!

A Samsung bemutatta a világ első, kifejezetten európai piacra szánt 3,5G kompatibilis mobiltelefonját.


A ma kezdődött 3GSM Világ Kongresszuson debütált újdonság Samsung SGH-Z560 névre hallgat és a tervezőasztalon szétnyitható kialakítást kapott. A telefonba épített HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) kontroller révén nem kevesebb mint 1,8 Mbit/s-os letöltési sebesség érhető el – összehasonlításképp, a 3G mobilok jelenleg maximum 384 Kbit/s-os letöltési sávszélességet képesek biztosítani a számunkra.

A 2,3 colos képátlóval rendelkező belső TFT folyadékkristályos kijelző a mai elvárásoknak megfelelően 240×320 pixeles felbontással, illetve 18 bites színmélységgel (262 ezer színárnyalat) rendelkezik, az ugyancsak színes külső display alatt pedig dedikált zenelejátszó gombokat helyeztek el a tervezők. A fedlapba szerelt digitális fényképezőgép egy 2 megapixeles felbontású képszenzorra épül, és természetesen videózni is lehet a segítségével. A kamera érdekessége nem más, mint az autofókusz szolgáltatás.

A mindössze 16 milliméter vastag Samsung SGH-Z560 belső memóriája 30 MB-os kapacitással bír, a bővíthetőségről pedig egy miniSD (Secure Digital) memóriakártyákat fogadó bővítőslot gondoskodik. A vezetékes ADSL Internet kapcsolatok sebességét biztosító Samsung újdonság a gyártó ígéretei szerint várhatóan már 2006 második negyedévében meg fog jelenni a kereskedelmi forgalomban.

Mint ismeretes, idén januárban a Samsung jelentette be a világ első 3,5G telefonját, a zx20-as modellt, mely azonban a Z560-tól eltérően nem az európai, hanem az amerikai piacokra készült. Az első európai HSDPA szolgáltatások várhatóan idén tavasszal indulnak majd be – hazánkban jelenleg a T-Mobile és a Pannon GSM folytat előrehaladott 3,5G teszteket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek