Connect with us

technokrata

T-Mobile: fókuszban a fejlesztés

Kütyük

T-Mobile: fókuszban a fejlesztés

A T-Mobile komoly szakmai támogatást nyújt a különböző mobiltelefonos fejlesztésekkel foglalkozók számára.

Magyarországon 9 millió mobiltelefon előfizetést tartanak nyilván, és a mobiltelefonokkal elérhető szolgáltatások köre rohamléptekben bővül. Éppen ezért a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a T-Mobile Magyarország Rt. a mobil eszközök terén mutatkozó mind erőteljesebb fejlesztői igények támogatására új internetes portált hozott létre.

A http://developer.t-mobile.hu címen elérhető portál a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének szakmai hátterére támaszkodva folyamatosan segíti a mobil eszközökre alkalmazásokat fejlesztők munkáját. A T-Mobile támogatásával megvalósult portál a vállalkozásoktól az amatőrökig mindenki előtt nyitva áll és igyekszik megkönnyíteni, összehangolni az ország különböző pontjain, vagy akár külföldön élő szakemberek, érdeklődők munkáját.

A különféle okostelefonokra, kommunikátorokra, PDA-kra, vagy WLAN eszközökre új alkalmazásokat készítők a Symbian, a Microsoft Windows .CE és a J2ME platformok vonatkozásában juthatnak rendszerezett és értékes információkhoz. Technológiai leírások, mintapéldák, praktikus tanácsok, frissen megjelent könyvek beharangozói és fejlesztői programcsomagok egyaránt megtalálhatók a portálon. A fórumokon megoszthatók a tapasztalatok, a meglévő tudásbázisból pedig megismerhetők a kódrészletek, és hasznos segítség a további internetes felületek elérhetőségét tartalmazó linkgyűjtemény is.

Az új fejlesztői portál a BME szakemberei közreműködésének és a T-Mobile támogatásának köszönhetően folyamatosan bővülve a tervek szerint a hazai mobilfejlesztés egyik központjává válhat. Remélhetően később számos, a portálon található információk alapján kifejlesztett újdonsággal találkozhatnak a T-Mobile ügyfelei is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom