Connect with us

technokrata

Interaktív mobil TV szolgáltatás

Kütyük

Interaktív mobil TV szolgáltatás

Az interaktív mobil televízió szolgáltatás világelső élő próbaüzeme megduplázta azt az átlagos időtartamot, amelyet a nézők a mobil televíziószolgáltatás használatára szánnak.

A próbaüzemet az Ericsson és egy norvég műsorszóró társaság, az NRK hajtotta végre.


A kilenchetes próbaüzemből kiderült, hogy az interaktív televíziószolgáltatást igénybe vevő felhasználók egy alkalommal átlagosan több mint öt percig nézik a mobil televízióadást, amely a szokásos mobiltelevíziózás esetében mért érték duplája. A felhasználók 20 %-a vett részt mindennap a ˝Svisj˝ nevű interaktív televízióadásban. Az eredmények azt mutatják, hogy a mobil televízió felhasználás új módja vonzó lehetőség mind a mobiltelefon előfizetői, mind a műsorsugárzók számára.

Novemberben az Ericsson és az NRK együtt bevezetett egy letölthető kliensprogramot a már rendelkezésre álló interaktív televízió, a Svisj számára. A program segítségével a nézők egyetlen gomb megnyomásával megszavazhatják, melyik zenevideót szeretnék megtekinteni, illetve cseveghetnek a házigazdával vagy más nézőkkel – mindezt egyszerre és mobilkészülékükön keresztül.

Gunnar Garfors, az NRK fejlesztési részlegének mobilszolgáltatásokkal foglalkozó osztályigazgatója a következőket nyilatkozta: ˝Ez a kezdeti teszt a bővülés lehetőségét mutatja. Viccesen úgy is mondhatnám, hogy a kisujjunkat nyújtottuk a nézőknek, és ők rögtön a karunkat akarták. Nagyra értékelik az egyszerű és személyre szabott kommunikációt, ezért az új koncepciók bevezetése folyamatban van˝.

Kurt Sillén, az Ericsson Mobility World alelnöke szerint ˝az interaktivitás révén gazdagabb televíziós élmény nyújtható a felhasználóknak. A fogyasztói viselkedésre épülő megoldás a mobil televíziózást még vonzóbb szórakozási lehetőséggé teszi˝.

Az új, interaktív mobiltelevíziós alkalmazás a jelenleg használt technológián alapuló, végponttól végpontig terjedő megoldás, amelynek köszönhetően a mobiltelefon előfizetők valós időben letöltött televízióműsort nézhetnek élőben, miközben részt is vehetnek a show-ban.

Az interaktív mobiltelevíziós alkalmazást az Ericsson két partnerével, a conVISUAL és a Communology vállalattal közösen fejlesztette ki.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle