Connect with us

technokrata

Forradalmi újítás: folyékony lencse – kamerás telefonokba

Kütyük

Forradalmi újítás: folyékony lencse – kamerás telefonokba

Egy érkezőben lévő, vadonatúj fejlesztésű lencse könnyen forradalmasíthatja a kamerás mobiltelefonok piacát.


A Varioptic nevezetű cég a világon elsőként kíván megjelentetni egy olyan, kifejezetten mobiltelefonos felhasználásra szánt lencsét, melynek érdekessége, hogy halmazállapota nem szilárd, hanem folyékony. Ennek az az előnye, hogy a fényképezőgép modul mindenfajta mechanikus segítség nélkül képes lesz a fókusz állítgatására – működéséhez mindössze elektromos áramra van szükség.

A fejlesztők elmondták, hogy a Varioptic Arctic 320 az emberi szemhez hasonlóan működik. A jelenleg használatos megoldásokhoz képest nem csak kisebb fizikai méretekkel, hanem egyben alacsonyabb árral, valamint jobb tartóssággal és kiváló minőséggel kecsegtet.

A Samsunggal szoros együttműködést folytató Varioptic először 2005-ben jelentett be folyékony lencsét, melyet azóta jelentős mértékben sikerült továbbfejleszteni. A legújabb modell tárolási hőmérséklete immár -40 és +85 Celsius fok közötti lehet, a működés közbeni hőmérséklet pedig -20 és +60 Celsius fok között alakulhat, ami komoly előrelépést jelent a korábbi specifikációkhoz képest.

John Barber, a Varioptic üzletfejlesztési vezetője szerint a fejlett autofókusz és zoom funkciókkal rendelkező folyékony lencsék a közeljövőben villámgyorsan elterjedhetnek majd a kamerás mobilok piacán. A Varioptic Arctic 320 megtekinthető lesz egyébként a barcelonai 3GSM Világ Kongresszuson.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom