Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fotózzunk megapixeles Nokia telefonokkal!

Kütyük

Fotózzunk megapixeles Nokia telefonokkal!

Közeledik a Nokia Nseries ˝See New˝ (Láss újat!) című, öt világklasszis fotóművész által támogatott pályázatának leadási határideje.

A világhírű Juergen Teller, a kiváló amerikai Philip-Lorca DiCorcia, a díjnyertes, Londonban élő Nick Waplington, az egyik legnevesebb indiai dokumentumfotós, Raghu Rai, és a neves kínai természet-, és dokumentumfotós, Jiancheng Dong tavaly októberben indította el a versenyt.


Amatőr fotósoktól máris több kiváló felvétel érkezett, melyek mindegyike esélyes a teljesen egyedi díjra: a nyertes egy napra az öt profi fotós egyikének asszisztensévé avanzsálhat. A fotóművészek is kézbe vették a Nokia N90 fejlett képkezelő készüléket. A képek a mobil fotózás kedvelői számára létrehozott Nokia Nseries internetes közösség, a www.seenew.com weboldalán láthatók.

˝Lenyűgöző az eddig befutott pályaművek minősége és mennyisége˝ – mondta Tapio Hedman, a Nokia multimédia marketingért felelős alelnöke. ˝Az emberek kíváncsiak a kameratelefonos fotózásban rejlő lehetőségekre, mi pedig, azt hiszem, máris rátaláltunk néhány fantasztikusan tehetséges fotósra, szerte a világon. Nagyon várom már a nyertes képeket˝.

Nick Waplington megjegyezte: ˝A fényképezés, mint közvetítő csatorna elérte a fejlődésnek azt a pontját, hogy mindig, minden formában, és mindenhol jelen van. A hol és miként korlátait kitágító kameratelefonok nagy szerepet játszottak ebben, így nagy mozgástér nyílt még sosem látott fotók elkészítésére˝.

A versenyen minden 18 évét betöltött személy indulhat, aki rendelkezik megapixeles kameratelefonnal. Az anyagok leadásának határideje 2006. február 28. A jelentkezés részletes feltételei a www.seenew.com oldalon olvashatók.

A Nokia N90 a Nokia nagy teljesítményű multimédiás Nokia Nseries készüléksorozatának zászlóshajója. A kiváló fotók készítéséhez fejlett kamerafunciókat tartalmazó Nokia N90 a mobiltelefonok esetében a világon első ízben Carl Zeiss optikát használ, emellett autofókusszal és hússzoros digitális zoommal ellátott, két megapixeles fényképezőgépet, beépített vakut, illetve az éles közeli képek készítésénél használható makró üzemmódot tartalmaz. A készüléken videokamera is található, amelynek felvételei már a telefonon megszerkeszthetők.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés