Connect with us

technokrata

Fotózzunk megapixeles Nokia telefonokkal!

Kütyük

Fotózzunk megapixeles Nokia telefonokkal!

Közeledik a Nokia Nseries ˝See New˝ (Láss újat!) című, öt világklasszis fotóművész által támogatott pályázatának leadási határideje.

A világhírű Juergen Teller, a kiváló amerikai Philip-Lorca DiCorcia, a díjnyertes, Londonban élő Nick Waplington, az egyik legnevesebb indiai dokumentumfotós, Raghu Rai, és a neves kínai természet-, és dokumentumfotós, Jiancheng Dong tavaly októberben indította el a versenyt.


Amatőr fotósoktól máris több kiváló felvétel érkezett, melyek mindegyike esélyes a teljesen egyedi díjra: a nyertes egy napra az öt profi fotós egyikének asszisztensévé avanzsálhat. A fotóművészek is kézbe vették a Nokia N90 fejlett képkezelő készüléket. A képek a mobil fotózás kedvelői számára létrehozott Nokia Nseries internetes közösség, a www.seenew.com weboldalán láthatók.

˝Lenyűgöző az eddig befutott pályaművek minősége és mennyisége˝ – mondta Tapio Hedman, a Nokia multimédia marketingért felelős alelnöke. ˝Az emberek kíváncsiak a kameratelefonos fotózásban rejlő lehetőségekre, mi pedig, azt hiszem, máris rátaláltunk néhány fantasztikusan tehetséges fotósra, szerte a világon. Nagyon várom már a nyertes képeket˝.

Nick Waplington megjegyezte: ˝A fényképezés, mint közvetítő csatorna elérte a fejlődésnek azt a pontját, hogy mindig, minden formában, és mindenhol jelen van. A hol és miként korlátait kitágító kameratelefonok nagy szerepet játszottak ebben, így nagy mozgástér nyílt még sosem látott fotók elkészítésére˝.

A versenyen minden 18 évét betöltött személy indulhat, aki rendelkezik megapixeles kameratelefonnal. Az anyagok leadásának határideje 2006. február 28. A jelentkezés részletes feltételei a www.seenew.com oldalon olvashatók.

A Nokia N90 a Nokia nagy teljesítményű multimédiás Nokia Nseries készüléksorozatának zászlóshajója. A kiváló fotók készítéséhez fejlett kamerafunciókat tartalmazó Nokia N90 a mobiltelefonok esetében a világon első ízben Carl Zeiss optikát használ, emellett autofókusszal és hússzoros digitális zoommal ellátott, két megapixeles fényképezőgépet, beépített vakut, illetve az éles közeli képek készítésénél használható makró üzemmódot tartalmaz. A készüléken videokamera is található, amelynek felvételei már a telefonon megszerkeszthetők.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle