Connect with us

technokrata

Érkeznek a feltankolható mobilok – 8 órás beszélgetési idővel

Kütyük

Érkeznek a feltankolható mobilok – 8 órás beszélgetési idővel

A Samsung laboratóriumaiban kifejlesztettek egy kifejezetten mobil készülékekbe szánt újgenerációs energiaforrást.

A dél-koreai székhelyű vállalat munkatársai az újdonság bejelentése kapcsán elmondták, hogy a metil-alkohollal (metanol) működő üzemanyagcella legalább kétszer olyan hosszú működési időt biztosít, mint a mobiltelefonokban és egyéb hordozható eszközökben jelenleg szolgálatot teljesítő hagyományos akkumulátorok.

Konkrét példát tekintve, az újfajta üzemanyagcella egy átlagos mobiltelefon esetében mintegy 8 nyolc órás beszélgetési időt tesz lehetővé, egy PMP (Portable Multimedia Player) eszközben használva pedig minimum 2 órás videólejátszási időt biztosít. A fejlesztők szerint bizonyos esetekben a normál akkumulátorokénál akár négyszer hosszabb működési idő is elérhető az új megoldás révén.

A Samsung tervei szerint az üzemanyagcellákhoz a jövőben úgy lehet majd utántöltős cartridge-eket vásárolni, mint ahogy ma öngyújtót vásárolunk a trafikokban. Amennyiben minden jól megy, akkor a tömeggyártás már 2007 végén, vagy 2008 elején beindulhat. Egyelőre kérdéses, hogy mikor jelennek majd meg a piacon a Samsung első üzemanyagcellás mobiltelefonjai.

Felmérések szerint egyébként a globális üzemanyagcella piac 2006 és 2010 között mintegy hatszorosára fog növekedni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom