Connect with us

technokrata

A Motorola mobilok Japánba mennek?

Kütyük

A Motorola mobilok Japánba mennek?

Elképzelhető, hogy a Motorola egy japán gyártóval fog társulni annak érdekében, hogy javítson a szigetországi piaci pozícióján.


˝Ez egy óriási piac a számunkra, és el kell mondjam, hogy elégedetlenek vagyunk az eddig elért eredményeinkkel˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Ed Zander, a Motorola első embere. A japán mobilpiacot jelen pillanatban olyan, helyi gyártók uralják, mint például a Sharp, az NEC, vagy a Panasonic, miközben a világ más régióiban a Nokia, a Motorola és a Samsung játszik domináns szerepet.

Az a néhány készülék, melyeket a nem japán gyártók korábban megpróbáltak bevezetni a japán piacra, a legtöbb esetben csúfos kudarcot vallottak, mert egyszerűen hiányoztak belőlük azok a szolgáltatások, melyek az ottani piacon elengedhetetlenül szükségesek a sikerhez. Ezenkívül a globális mobilgyártók azért sincsenek jelen komolyabb erőkkel Japánban, mert ebben az országban egyedi, saját fejlesztésű második generációs hálózatokat használnak az operátorok.

A Motorola most ezen szeretne változtatni, és úgy tűnik, hogy a legjobb időpontban teszi mindezt, amikor is például a piacvezető szolgáltató, az NTT DoCoMo komoly érdeklődést kezd mutatni a külföldi mobilgyártók iránt. Ahogy arról néhány napja beszámoltunk, az NTT DoCoMo három vadonatúj 3,5G (HSDPA) mobiltelefon prototípust jelentett be, és ezek egyikét már a Motorolával közösen fejlesztette ki. Ez a készülék a várakozások szerint idén nyáron már kapható is lesz a szigetországban.

˝Jó irányban indultunk el˝ – summázta Ed Zander.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle