Connect with us

Hirdetés

technokrata

Továbbfejlesztették a Sony Ericsson P990i-t

Kütyük

Továbbfejlesztették a Sony Ericsson P990i-t

A Sony Ericsson a mai napon számos, újonnan kifejlesztett alkalmazást és szórakoztató tartalomra vonatkozó szolgáltatást jelentett be, melyet Wi-Fi-képes intelligens UMTS csúcstelefonja, a P990i számára dolgoztak ki.

2005 októberében a nemzetközi fejlesztői közösség számára megrendezett fórumon bemutatott funkciók a következők voltak:
-Támogatott push e-mail partnerek adatainak lekérése
-Víruskereső és tűzfal, valamint virtuális hálózati kliens a biztonságos üzleti felhasználás érdekében
-Névjegykártya szkenner
-Új szórakoztató tartalmak és funkciók.


A P990i a legfrissebb modell a Sony Ericsson sikeres okostelefonjainak sorában (P800, P900 és P910). A készülék tervezése a már jól bevált koncepción alapult, és jól felismerhető stílusjegyekkel rendelkezik. Elsősorban és mindenekelőtt kiválóan működő mobiltelefon, miközben az UMTS-technológia összes előnyét is kihasználja, beleértve a videohívást, a nagy sebességű adatletöltést valamint az internet böngészést teljes HTML-oldalak megjelenítésével. Ezek az új Opera 8 böngészővel, vízszintes formátumban jeleníthetők meg.

Push e-mail
A biztonságos, egyszerű és gyors hozzáférés az e-mailekhez és az internethez a valódi mobil iroda alapkövetelménye. Ez az a terület, ahol a P990i kétségkívül kiváló minősítést kaphat. A sokat utazó üzleti felhasználók számára rendkívül fontos az e-mailek és a naptár elérése az irodán kívül is, hiszen így munkájuk bárhol és bármikor végezhető.

A P990i az alább felsorolt számos push e-mail szolgáltatással használható:
AlteXia
Ericsson Mobile Office (EMO) (Try and Buy)
iAnywhere OneBridge
Intellisync
Microsoft Exchange ActiveSync
RIM – BlackBerry Connect
Seven
Visto
Szabványos e-mailezés – az IMAP IDLE parancs támogatása a szabványoknak megfelelő összes kiszolgálón rendelkezésre áll

Biztonság
A Sony Ericsson üzleti együttműködésbe kezdett a víruskereső és tűzfal szoftver gyártók óriásával, a McAfee-vel. Ennek eredményeképpen az e-mailezés és internet böngészés biztonságát a McAfee víruskereső és tűzfal garantálja. A kipróbálást követően megvásárolható szoftver a mobiltelefonra történő letöltések során ugyanazon szabvány alapján vizsgálja át az e-maileket, csatolt fájlokat és az internetes oldalakat, mint a jól ismert számítógépes alkalmazások. A távoli e-mailezést a vállalati hálózatok biztonságos elérése egészíti ki, hiszen a Sony Ericsson az alap szolgáltatásként biztosítja a Certicom ingyenes virtuális magánhálózati kliensét is a készülékhez.

Névjegykártya-olvasó
A telefonba épített fényképezőgép számos üzleti alkalmazást kínál a képkészítésre és megosztásra. A fejlesztők ezúttal még egy lépéssel továbbléptek, és a P990i 2 megapixeles felbontású, autofókuszos kamerát névjegykártya szkenner funkcióval is felruházták. A karakterfelismerő szoftver a névjegykártyáról beolvasott adatokat a P990i-n tárolt névjegyek közé helyezi.

A nagyméretű, 2,8 colos képátlójú QVGA (262 ezer színt megjelenítő TFT) érintőképernyőnek köszönhetően a teljes névjegy egyszerre beolvasható.

Szórakozás
A P990i felhasználói minden bizonnyal idejük meglehetősen nagy részét töltik üzleti úton. Az intelligens telefon új funkciói gondoskodnak arról, hogy ez a munkából kieső idő is a lehető legpihentetőbben és legszórakoztatóbban teljen. A P990i számos szórakoztató alkalmazását háromdimenziós hardvergyorsító támogatja. Az izgalmas Java játékok (például a Gameloft Vijay Singh Pro Golf 2005 játéka) lerövidítik a leghosszadalmasabb utazást is. A teljes értékű zenelejátszó pedig MP3, AAC és AAC+ formátumú fájlok lejátszására is alkalmas. A ˝Flight˝ módnak köszönhetően a zenelejátszó akkor is működik, ha a telefon ki van kapcsolva, így akár repülőgépen is használható.

Application Shop
A P990i készülékhez kifejlesztett új alkalmazások teljes választéka rögtön a piacra kerüléstől kezdve megvásárolható a Sony Ericsson alkalmazásokat árusító Application Shopban. Az Application Shop a ˝vásárlás előtti próba˝ koncepció fontos része. Itt lesz kapható a P990i tartozék Memory Stickjére előre letöltött próbaalkalmazások teljes verziója is. Az új mobiláruház segítségével az alkalmazások közvetlenül a telefonról vásárolhatók meg, és tölthetők le mobiltelefon hálózaton keresztül.

A P990i hazánkban 2006 második negyedévében kerül kereskedelmi forgalomba.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés