Connect with us

Hirdetés

technokrata

3,5G telefonok a T-Mobile-tól

Kütyük

3,5G telefonok a T-Mobile-tól

A T-Mobile bejelentette, hogy az idei esztendőben egy HSDPA kompatibilis mobiltelefont és egy HDSPA képes okostelefont fog bevezetni a piacra.

A smartphone újdonságról tudni lehet, hogy a tajvani HTC fejleszti, és nagymértékben hasonlítani fog a HTC Wizard platformra építkező MDA Vario modellre. A másik, egyszerű mobiltelefon besorolású újdonságról jelenleg csak annyit tudni, hogy BenQ-Siemens márkajelzéssel lát majd napvilágot.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a magenta színekben pompázó operátor a március közepén Hannoverben megrendezendő CeBIT 2006 szakkiállítással egy időben indítja majd be németországi kereskedelmi 3,5G szolgáltatását.

A Highspeed-UMTS, vagyis Nagysebességű-UMTS szolgáltatás letöltési sebessége már a kiépítés első fázisában eléri az 1,8 Mbit/s-ot, de emellett a 384 Kbit/s-os feltöltési sebességre sem lehet egy rossz szavunk sem. Összehasonlításképp, jelenleg a vezetékes ADSL képes hasonló letöltési sebességre, illetve a 3G letöltési sebessége megegyezik a 3,5G feltöltési sávszélességével. Ezenkívül fontos, hogy nem csak a sávszélességek növekednek a 3,5G éra beköszöntével, hanem ezzel párhuzamosan a hálózat válaszideje is jelentős mértékben lecsökken.

A T-Mobile azt ígéri, hogy ahol Németországban jelenleg 3G lefedettség van, ott 2006 nyarán már mindenhol elérhető lesz a 3,5G. Az idei esztendő végére 3,6 Mbit/s-ra fog gyorsulni a HSDPA, a későbbieket illetően pedig a 7,2 Mbit/s, illetve a 14,4 Mbit/s-os sebesség elérése van célul kitűzve.

A T-Mobile tavaly óta Magyarországon is előrehaladott 3,5G teszteket folytat – a hazai 3,5G szolgáltatás beindításának időpontja egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés