Connect with us

technokrata

3,5G telefonok a T-Mobile-tól

Kütyük

3,5G telefonok a T-Mobile-tól

A T-Mobile bejelentette, hogy az idei esztendőben egy HSDPA kompatibilis mobiltelefont és egy HDSPA képes okostelefont fog bevezetni a piacra.

A smartphone újdonságról tudni lehet, hogy a tajvani HTC fejleszti, és nagymértékben hasonlítani fog a HTC Wizard platformra építkező MDA Vario modellre. A másik, egyszerű mobiltelefon besorolású újdonságról jelenleg csak annyit tudni, hogy BenQ-Siemens márkajelzéssel lát majd napvilágot.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a magenta színekben pompázó operátor a március közepén Hannoverben megrendezendő CeBIT 2006 szakkiállítással egy időben indítja majd be németországi kereskedelmi 3,5G szolgáltatását.

A Highspeed-UMTS, vagyis Nagysebességű-UMTS szolgáltatás letöltési sebessége már a kiépítés első fázisában eléri az 1,8 Mbit/s-ot, de emellett a 384 Kbit/s-os feltöltési sebességre sem lehet egy rossz szavunk sem. Összehasonlításképp, jelenleg a vezetékes ADSL képes hasonló letöltési sebességre, illetve a 3G letöltési sebessége megegyezik a 3,5G feltöltési sávszélességével. Ezenkívül fontos, hogy nem csak a sávszélességek növekednek a 3,5G éra beköszöntével, hanem ezzel párhuzamosan a hálózat válaszideje is jelentős mértékben lecsökken.

A T-Mobile azt ígéri, hogy ahol Németországban jelenleg 3G lefedettség van, ott 2006 nyarán már mindenhol elérhető lesz a 3,5G. Az idei esztendő végére 3,6 Mbit/s-ra fog gyorsulni a HSDPA, a későbbieket illetően pedig a 7,2 Mbit/s, illetve a 14,4 Mbit/s-os sebesség elérése van célul kitűzve.

A T-Mobile tavaly óta Magyarországon is előrehaladott 3,5G teszteket folytat – a hazai 3,5G szolgáltatás beindításának időpontja egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák