Connect with us

technokrata

Küszöbön a Nokia N91 és E70 megjelenése

Kütyük

Küszöbön a Nokia N91 és E70 megjelenése

Az Egyesült Államokbeli FCC testület a napokban áldását adta a Nokia két legújabb, Symbian operációs rendszerű okostelefonjára, ami annak a jele, hogy hamarosan mindkét készülék meg fog jelenni a kereskedelmi forgalomban.

A Nokia N91 és E70 közös vonása többek közt a 3G, a 262 ezer színárnyalatú kijelző, a Symbian v9.1 szoftver, valamint a Bluetooth és Wi-Fi kontroller.


Nokia N91
Az N91-ben egy nem kevesebb mint 4 GB kapacitású miniatűr merevlemez teljesít szolgálatot, mely körülbelül 3.000 digitális zeneszám eltárolását teszi lehetővé. A telefon 113,1 milliméter hosszú, 55,2 milliméter széles, 22 milliméter vastag, illetve 160 gramm tömegű. A hagyományos billentyűzetet alaphelyzetben egy elhúzható fedlap takarja, ezen pedig dedikált zenelejátszó gombokat találunk.

A Series 60 platfromra építkező, kifejezetten zenelejátszásra optimalizált Nokia N91-ben egy 176×208 pixeles felbontású TFT folyadékkristályos kijelző kapott helyet, mely 18 bites színmélysége révén több mint 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A beépített fényérzékelő a kijelző mellett a billentyűzet fényerejét is automatikus állítja – hasonlót korábban többek közt a Nokia 6680-ason láthattunk.

A 2 megapixeles beépített digitális fényképezőgéppel maximum 1.600×1.200 képpontos felbontású fényképek, illetve alacsonyabb felbontású videók vehetők fel, ezenkívül pedig szólnunk kell még a nyolcszoros digitális zoomról, az autofókusz funkcióról, illetve a makró üzemmódról. A 3G képes Nokia N91 érdekessége, hogy az USB 2.0 és Bluetooth 1.2-n kívül még a WLAN 802.11b/g adatátviteli technológiát is támogatja, tehát Wi-Fi kompatibilis. A 900 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor a gyári specifikációk szerint maximum 3-4 órás beszélgetési időt, illetve 190 órás készenléti időt tesz lehetővé.


Nokia E70
Első ránézésre a Nokia E70 olyan, mint egy modern okostelefon. Azonban ha kinyitjuk, akkor a gyors és a könnyű gépeléshez szükséges teljes billentyűzetet, az e-mailek olvasásához, a mellékletek (dokumentumok, táblázatok, prezentációk, PDF-anyagok, és ZIP-pel tömörített fájlok) megtekintésére, valamint szerkesztésre (dokumentumok, táblázatok, prezentációk) használható, nagyvonalúan széles színes kijelzőt találunk, így a bejövő levelek tekintetében mindig naprakészek maradhatunk. A Nokia E60-hoz és a Nokia E61-hez hasonlóan a Nokia E70 is támogatja a fejlett hangfunkciókat, valamint az e-mailt is tartalmazó, hagyományos alkalmazáscsomagot.

A Nokia két változatban gyártja a Nokia E70-et: az egyik az európai és az ázsiai piacra készül (GHSM 900/1800/1900/WCDMA 2100), a másik pedig az amerikai kontinens mobilhálózatain (GSM 850/1800/1900) használható. Azonban mindkét változat világszerte képes a GSM hálózatok közötti barangolásra.

Az új, üzleti célra optimalizált Nokia E sorozatú készülékek az iparágban elsőként támogatják az OMA DM-on alapuló, távolról végzett készülékkezelést, amely komoly eszközt ad az informatikai vezető kezébe a készüléken tárolt vállalati adatok ellenőrzésére és védelmére. Az informatika például a törlés, lezárás, feladatkezelés, alkalmazáskezelés és testre szabás funkciók révén a készülékek konfigurálását is távoli hozzáférés segítségével végezheti el. A készülékeken és a háttérmentést végző rendszereken tárolt, vagy a hálózaton keresztül továbbított adatok esetében a szigorú vállalati követelményeknek megfelelő védelmet a Nokia hálózatbiztonság terén szerzett tudása garantálja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák