Connect with us

technokrata

Mobiltelefon bázisállomások a levegőben!?

Kütyük

Mobiltelefon bázisállomások a levegőben!?

Az Egyesült Államok ritkán lakott régióiban hamarosan már nem hagyományos földi adótornyok, hanem teljesen újszerű légi bázisállomások biztosítják majd a megfelelő mobiltelefonos lefedettséget.

Az Extend America és a Space Data nemrégiben egy olyan, új technológia kifejlesztésébe kezdett, melynek lényege, hogy a mobil bázisállomások nem a földön, hanem a levegőben, légballonokon kapnak helyet. Az első ilyen kísérleti ballont várhatóan néhány héten belül fel is fogják küldeni a levegőbe.

˝Észak-Dakota minden egyes négyzetmérföldjének mobiltelefonos lefedettsége körülbelül 1.100 földi adótornyot követelne meg. Ehhez képest az új technológia révén mindössze 3 légballonos bázisállomást kell használnunk˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Ed Schafer, a az Extend America vezetője.

Jerry Knoblach, a Space Data első embere elmondta, hogy a SkySite nevezetű projekt keretein belül több mint 30 kilométeres magasságba küldik fel a hidrogénnel töltött ballonokat, vagyis jóval magasabbra, mint ahol a utasszállító repülőgépek közlekednek. Minden egyes léggömb több száz kilométeres átmérőjű területet lesz képes lefedni hang-, illetve adatátviteli szolgáltatásokkal – legalábbis a jelenlegi tervek szerint.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy az első ilyen jellegű kereskedelmi szolgáltatás mikor indul majd be az Egyesült Államokban.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom