Connect with us

Villámgyors Ericsson 3,5G immár 15 országban

Kütyük

Villámgyors Ericsson 3,5G immár 15 országban

Az Ericsson 3,5G megoldásait ma már tizenöt országban használják a gyakorlatban.

Carl-Henric Svanberg, a svéd vállalat elnök-vezérigazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy Európában és Észak-Amerikában éppúgy használnak Ericsson HSDPA termékeket, mint Ázsiában, a Közel-Keleten, vagy Afrikában.

˝Partnereinktől rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a HSPDA által megvalósított mobil szélessávú szolgáltatások kapcsán. Bízom benne, hogy 2006-ban több mobil operátor is a mi megoldásainkra építkezve indítja majd be vadonatúj, kereskedelmi 3,5G szolgáltatását˝ – mondta Svanberg, majd hozzátette, hogy az Ericsson immár több mint száznegyven országban van jelen és 35 százalékos részesedésével piacvezető a GSM/EDGE/WCMDA szektorban.

Mint ismeretes, a HSDPA az UMTS (3G) 384 Kbit/s-os maximális sebességével szemben elméletben akár 14,4 Mbit/s-os sávszélességet is képes biztosítani, igaz a gyakorlatban eleinte ˝csak˝ 1-2 Mbit/s-ra lehet számítani.

Hazánkban egyébként jelenleg a két kereskedelmi 3G szolgáltató, a T-Mobile és a Pannon GSM végez különböző 3,5G teszteket. Európában az első kereskedelmi 3,5G szolgáltatások várhatóan 2006-ban indulnak majd be.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom