Connect with us

technokrata

A foci VB fellendítheti a mobil 3G-t

Kütyük

A foci VB fellendítheti a mobil 3G-t

A harmadik generációs mobil szolgáltatásokat napjainkban még csak egy viszonylag szűk előfizetői kör használja, a közelgő futball világbajnokság azonban a várakozások szerint alaposan fellendíti majd a 3G piacot.


Szakértők szerint a 2006-ban Németországban megrendezendő foci VB komoly lökést adhat a 3G-nek, lévén, hogy a harmadik generációs mobiltelefonok segítségével igénybe vehető TV közvetítések és egyéb multimédiás szolgáltatások (letöltések, videótelefonálás) a 3G használatára ösztönözhetik az előfizetőket.

A futball világbajnokság 2006. június 9-én kezdődik, a döntő pedig 2006. július 3-án lesz Berlinben.

A 2,75G (EDGE) és 3G (UMTS) szolgáltatások jelenleg 100-300 KB/s-os gyakorlati letöltési sávszélességet biztosítanak, ami a legtöbb esetben elegendő a gazdag multimédiás tartalmak átviteléhez. Ez azonban még csak a kezdet, ugyanis a legtöbb európai operátor ma már a 3,5G-vel (HSDPA) kísérletezik. Ez utóbbi technológia már az első lépcsőben várhatóan 1,6 Mbit/s-os letöltési sebességre lesz képes, a későbbiekben pedig elméletileg akár 14,4 Mbit/s-ra is gyorsítható. Hazánkban egyébként mindkét jelenlegi kereskedelmi 3G szolgáltató komoly jövőt szán a 3,5G-nek.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy Európában és az Egyesült Államokban a legtöbb mobilos mind a mai napig főleg hívásokra és SMS-ezésre használja mobilját – az adatszolgáltatások eddig csak Japánban terjedtek el valóban széles körben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák