Connect with us

technokrata

Villámgyors processzor mobiltelefonokba

Kütyük

Villámgyors processzor mobiltelefonokba

A Texas Instruments legújabb mikroprocesszorát kifejezetten a teljesítményéhes, multimédiás telefonokban történő felhasználásra optimalizálták.

Az amerikai székhelyű vállalat munkatársai a hivatalos bejelentés kapcsán elmondták, hogy az újgenerációs mikrochipnek köszönhetően a 3G okostelefonok videó teljesítménye négyszeresére, képkezelési sebessége pedig mintegy másfélszeresére növekedhet.

A TI OMAP2430 típusjelzésű alkalmazás processzort azonban nem csak a kiváló teljesítmény, hanem egyben a rendkívül alacsony fogyasztás és a páratlan flexibilitás is jellemzi. A legfejlettebb 0,09 mikronos gyártási technológiák felhasználásával készülő chip egy ARM1136-os RISC processzormagot, egy dedikált 2D/3D hardveres grafikusgyorsítót, valamint egy úgynevezett IVA2 audiovideo motort tartalmaz magában.

Az OMAP2430 30 képkocka/másodperc sebességű DVD dekódolásra képes és hasonló sebességet biztosít a VGA felbontású H.264 és RealVideo 10 anyagok kapcsán is. A chipnek továbbá részét képezi egy bizonyos M-Shield technológia, mely a különböző digitális tartalmak, illetve mobil tranzakciók védelmére hivatott.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp