Connect with us

Hirdetés

technokrata

Láthatáron az első szélsebes 3,5G telefonok

Kütyük

Láthatáron az első szélsebes 3,5G telefonok

Most, hogy végre már kellő számú harmadik generációs mobiltelefon van jelen a piacon, egyre többet lehet hallani az első 3,5G kompatibilis modellekről.

Az egyik legismertebb tajvani fejlesztőcég, a HTC a napokban hivatalosan is bejelentette, hogy 2006 második felében ki fogja adni első HSDPA (3,5G) képes mobil készülékeit, melyek segítségével akár 1,6 Mbit/s-os letöltési sebességet is el lehet érni. Az egyik ilyen HTC modell Muse névre hallgat.


A smartphone újdonságra a jelenleg elérhető legfrissebb mobil Microsoft szoftvert, a Windows Mobile 5.0-t telepítette fel, ezenkívül hardveres szemszögből sem sok kritika érheti az újdonságot. Mondom, illetve írom ezt többek közt azért, mert a készülékben egy nem kevesebb mint 416 MHz-es frekvenciájú Intel mikroprocesszor teljesít szolgálatot, ráadásul 64 MB ROM, illetve 64 MB RAM memória társaságában. A HTC úgy döntött, hogy merevlemez (Nokia N91, Samsung i300) helyett inkább óriási flashmemóriát helyez a masinába, egész pontosan 4 GB-ot! Akinek esetleg ez sem elég, annak még mindig ott a microSD (TransFlash) memóriakártyás bővítési lehetőség.

A TFT technológiájú LCD a megszokottól eltérően nem hosszúkás, hanem négyszögletes formájú, ennek megfelelően felbontása 240×240 pixel, az általa megjeleníthető színárnyalatok száma pedig meghaladja a 65 ezret. A hátsó szekcióban elhelyzett, integrált vakus digitális fényképezőgép segítségével maximum 2 megapixeles fotók készíthetők, az elülső kiegészítő kamera pedig VGA felbontású.

A GSM, GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA kompatibilis HTC Muse további fontosabb jellemzői közé sorolható a Wi-Fi és a Bluetooth vezérlő, az infravörös port, az USB 2.0 interfész, a TV-kimenet, az MP3 lejátszó alkalmazás, valamint a sztereó FM rádió.

Hazánkban egyébként jelenleg a két kereskedelmi 3G szolgáltató, a T-Mobile és a Pannon GSM végez különböző 3,5G teszteket. Európában az első kereskedelmi 3,5G szolgáltatások várhatóan 2006-ban indulnak majd be.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés