Connect with us

technokrata

Láthatáron az első szélsebes 3,5G telefonok

Kütyük

Láthatáron az első szélsebes 3,5G telefonok

Most, hogy végre már kellő számú harmadik generációs mobiltelefon van jelen a piacon, egyre többet lehet hallani az első 3,5G kompatibilis modellekről.

Az egyik legismertebb tajvani fejlesztőcég, a HTC a napokban hivatalosan is bejelentette, hogy 2006 második felében ki fogja adni első HSDPA (3,5G) képes mobil készülékeit, melyek segítségével akár 1,6 Mbit/s-os letöltési sebességet is el lehet érni. Az egyik ilyen HTC modell Muse névre hallgat.


A smartphone újdonságra a jelenleg elérhető legfrissebb mobil Microsoft szoftvert, a Windows Mobile 5.0-t telepítette fel, ezenkívül hardveres szemszögből sem sok kritika érheti az újdonságot. Mondom, illetve írom ezt többek közt azért, mert a készülékben egy nem kevesebb mint 416 MHz-es frekvenciájú Intel mikroprocesszor teljesít szolgálatot, ráadásul 64 MB ROM, illetve 64 MB RAM memória társaságában. A HTC úgy döntött, hogy merevlemez (Nokia N91, Samsung i300) helyett inkább óriási flashmemóriát helyez a masinába, egész pontosan 4 GB-ot! Akinek esetleg ez sem elég, annak még mindig ott a microSD (TransFlash) memóriakártyás bővítési lehetőség.

A TFT technológiájú LCD a megszokottól eltérően nem hosszúkás, hanem négyszögletes formájú, ennek megfelelően felbontása 240×240 pixel, az általa megjeleníthető színárnyalatok száma pedig meghaladja a 65 ezret. A hátsó szekcióban elhelyzett, integrált vakus digitális fényképezőgép segítségével maximum 2 megapixeles fotók készíthetők, az elülső kiegészítő kamera pedig VGA felbontású.

A GSM, GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA kompatibilis HTC Muse további fontosabb jellemzői közé sorolható a Wi-Fi és a Bluetooth vezérlő, az infravörös port, az USB 2.0 interfész, a TV-kimenet, az MP3 lejátszó alkalmazás, valamint a sztereó FM rádió.

Hazánkban egyébként jelenleg a két kereskedelmi 3G szolgáltató, a T-Mobile és a Pannon GSM végez különböző 3,5G teszteket. Európában az első kereskedelmi 3,5G szolgáltatások várhatóan 2006-ban indulnak majd be.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák