Connect with us

technokrata

Új T-mobile okostelefonok 2006-2007-ben

Kütyük

Új T-mobile okostelefonok 2006-2007-ben

Nyilvánosságra került a T-Mobile Sidekick kommunikátorokkal kapcsolatos legfrissebb roadmapje, vagyis ütemterve.

Ezek szerint valamikor 2006 áprilisában debütál majd a zenecentrikus Sidekick III készülék, még pedig mintegy 299 dolláros (60 ezer forint) áron. Ezt követően 2006 szeptemberében érkezik az elcsúsztatható okostelefon UMA kompatibilitással megspékelt új verziója (299 dollár). Mint ismeretes, az UMA technológia egyszerű roamingot biztosít a GSM és a Wi-Fi hálózatok között.


Októberben esedékes a Sidekick III Limited Edition bemutatkozása: ez a 399 dolláros modell csak külsejét tekintve hoz majd újdonságot, és természetesen korlátozott darabszámban fog készülni. A következő generációs modell, a jelenleg Sidekick NG kódnevet viselő készülék (299 dollár) előreláthatólag csak 2007 júniusában jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban és fontosabb ismertetőjelei közé tartozik többek közt az ultra-vékony kialakítás, az UMA támogatás, valamint a fejlett zene- és videólejátszó funkciók.

Egyes források tudni vélik, hogy a Danger nevezetű gyártó munkatársai nemrégiben mutatták be a harmadik generációs SideKick készülék első prototípusait a T-Mobile képviselőinek. Az itt látható fénykép erről, az egyelőre meglehetősen titokzatos masináról készült.

A készülék fejlesztési kódneve állítólag ˝M2 Revolution˝. Korábban olyan pletykákat lehetett hallani, hogy a SideKick III már idén karácsonykor kapható lesz a piacon, most viszont minden jel arra mutat, hogy a készülék legkorábban valamikor jövő év közepén jelenhet meg a kereskedelmi forgalomban.

A jelenleg kapható SideKick II 130 milliméter hosszú, 66 milliméter széles és 22 milliméter vastag, tömege pedig egész pontosan 184 gramm. A Sidekick II TFT technológiájú, 6×4 centiméteres folyadékkristályos kijelzője 160×240 pixeles felbontással rendelkezik és több mint 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A kijelző elhúzásával előbukkan a teljes értékű, 46 gombos QWERTY billentyűzet, valamint említésre méltó, hogy az LCD panel ilyenkor némileg bedől, ami jobb leolvashatóságot eredményez. A vakus digitális fényképezőgép segítségével maximum VGA felbontásban fotózhatunk. A háromsávos (GSM/GPRS 900/1800/1900 MHz) működésre képes újdonságban egy ARM7 processzor teljesít szolgálatot 32 MB RAM és 16 MB Flash ROM társaságában. A Bluetooth szabvánnyal sajnos nem kompatibilis készülék 1.200 mAh kapacitású lítium-polimer technológiájú akkumulátora a gyári specifikációk szerint 60 órás készenléti időt, illetve 4,5 órás beszélgetési időt tesz lehetővé.

Egyelőre kérdéses, hogy a hazai T-Mobile mikor veszi majd fel kínálatába a Sidekick modelleket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák