Connect with us

Rikító színek, maximális biztonság: új mobiltelefon gyerekeknek

Kütyük

Rikító színek, maximális biztonság: új mobiltelefon gyerekeknek

Az NTT DoCoMo a mobil készülékek kifejlesztésekor többek közt a gyermekek biztonságára is gondol.


A napokban bejelentett SA800i típusjelű, kifejezetten kisgyermekeknek szánt telefonon elhelyeztek egy úgynevezett vészhelyzet gombot. Amikor a gyerek megnyomja ezt a gombot, azonnal működésbe lép egy 100 decibeles hangerejű riasztó, ezenkívül pedig a készülék három telefonszámra előre rögzített segítségkérő hangüzeneteket küld. A telefon mindaddig időről időre újra próbálkozik, amíg a három üzenetet nem sikerül maradéktalanul célba juttatnia, illetve amíg a megfelelő jelszót be nem ütik a billentyűzeten. Egyedi megoldás, hogy az akkumulátort nem lehet csak úgy egyszerűen eltávolítani a telefonból, hanem ehhez egy speciális csavarhúzóra van szükség.

A rikító színekben pompázó, rejtett antennás gyerekmobil széthajtható kialakítással bír, alaphelyzetben pedig 97 milliméter hosszú, 50 milliméter széles és 27 milliméter vastag. A 123 gramm tömegű telefon egyetlen, belső kijelzője ettől a kategóriától szokatlan módon egy igazi felsőkategóriás darab. A 2,2 colos képátlójú TFT LCD egyrészt 240×320 pixeles felbontásáról, másrészt pedig 262 ezer színárnyalatáról ismerszik meg.

A makró funkciós digitális fényképezőgéppel, és videóhívás szolgáltatással ellátott SA800i 350 órás készenléti, 140 perces beszélgetési, illetve 90 perces videóbeszélgetési idővel rendelkezik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom