Connect with us

technokrata

A T-Online Zeneáruház kínálata Sony BMG albumokkal bővül

Kütyük

A T-Online Zeneáruház kínálata Sony BMG albumokkal bővül

100.000 darab zeneszámmal nő a repertoár.

A T-Online Magyarország megállapodást írt alá a Sony BMG nemzetközi kiadóval, amelynek értelmében a T-Online Zeneáruházban elérhetővé válik a kiadó nemzetközi és hazai kínálata. Magyarország egyetlen internetes zeneáruházában a bővítésnek köszönhetően több mint 230.000 zeneszám lesz elérhető, amely azt jelenti, hogy a Magyarországon forgalomba hozott zenei kiadványok döntő többsége megtalálható lesz a portálon.

A megállapodással a zeneáruház digitális választéka a lemezkiadó rendkívül gazdag kínálatával bővült, hiszen ez kb. 100.000 új zeneszám (kb. 10.000 darab új, teljes album) legális letölthetőségét jelenti. A Sony BMG repertoárjába többek között a következő hazai és világsztárok tartoznak: AC/DC, Adagio, Aerosmith, Christina Aguilera, Anastacia, Backstreet Boys, Crystal, Cserháti Zsuzsa, Desperado, Destiny´s Child, Dido, Celine Dion, Evanescence, Il Divo, Michael Jackson, Jamiroquai, Avril Lavigne, Jennifer Lopez, Maroon 5, Ricky Martin, Minisztár, Oasis, Oláh Ibolya, Outkast, Pál Tamás, Elvis Presley, Presser Gábor, Princess, Rapülők, Roy és Ádám, Santana, Shakira, Britney Spears, Bruce Springsteen, Rod Stewart, Barbra Streisand, System Of A Down, Torres Dani és a Veni Styx és a Zserbó.

A zeneáruházban teljes albumok és számok is vásárolhatók, amelyekbe külön-külön ingyenesen bele lehet hallgatni, valamint stílus, előadó, album vagy számcím alapján lehet válogatni. Jelenleg a zeneáruház heti egyedi látogatóinak száma meghaladja a 35.000-et, a regisztrált közel 20.000 felhasználó heti zeneszám-letöltése pedig eléri az ezres nagyságrendet, amelyből 70-80%-ot a zeneszámok, 20-30%-ot pedig a teljes albumletöltések tesznek ki. Ezek az arányok azt a felismerést támasztják alá, hogy napjaink felhasználói a saját válogatások összeállítását részesítik előnyben, akár többféle zenei ízlésvilágot is kombinálva, szemben a teljes albumok megvásárlásával.

Az értékesítési adatok tükrében a külföldi előadók népszerűbbek a hazaiaknál: az eladott zeneszámok és albumok 70%-a külföldi előadóké, míg a hazai zenészek a letöltések 30%-át tudhatják magukénak. Az oldal zenei palettája minden korosztály igényét és stílusbeli kívánságát igyekszik kielégíteni: az alternatív irányzatoktól kezdve, az elektronikus, a mulatós, a pop, a rock, a jazz és a világzenén keresztül a klasszikus muzsikáig a legváltozatosabb műfajok közül válogathatnak a felhasználók. A legfrissebb lista alapján a magyar előadók közül jelenleg Caramel a legnagyobb kedvenc, míg a külföldieknél a Madonna birtokolja az előkelő első helyet.

A kiválasztott zenéket bankkártyás fizetéssel, T-Mobile mobilvásárlással, emelt díjas SMS-ben vagy a T-Online előfizetők a havi számlájuk terhére vásárolhatják meg. Bankkártyás fizetés esetén egy teljes album ára bruttó 3500 forint, egy önálló szám pedig 350 forintba kerül. Ez alól kivételt képeznek egyes magyar tartalmak, amelyeket 250 forint/zeneszám, illetve 2500 forint/album áron értékesítenek. Ez az árszínvonal bizonyos szempontból kedvezőbb is a hasonló nemzetközi szolgáltatások árszínvonalánál, hiszen Európában a legfrissebb slágerlistán szereplő dalok ára a másfél eurót (kb. 400 Ft) is elérheti.

A zeneáruház a Microsoft Corporation Digital Rights Management rendszerével működik, így a számok Windows Media Audio (WMA) formátumban tölthetők le, amely az MP3-nál jobb minőséget biztosít. A letöltött zenefájlok digitális tartalomvédelme megakadályozza, hogy a számok ellenőrizhetetlen módon terjedjenek az interneten. A megoldás szabályozza, hogy hány számítógépen (saját PC és egy laptop) hallgathatók a számok, és hányszor írhatóak ki audio CD-re. A Sony BMG tartalmai 5 CD-re írást tesznek lehetővé.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák