Connect with us

Mennyibe kerülnek az európai barangolási díjak?

Kütyük

Mennyibe kerülnek az európai barangolási díjak?

Az Európai Bizottság indított egy új honlapot, mely azt kívánja elősegíteni, hogy a fogyasztók előnyösebb feltételek mellett tudják mobiltelefonjukat külföldön használni.

A 25 EU-tagállam szolgáltatói által a barangolásra megállapított díjszabásból tesz közzé adatokat a honlap. A honlap elindítását júliusban jelezték, amikor Viviane Reding biztosasszony rávilágított a mobiltelefon külföldön történő használatának magas költségeire, valamint a díjak nagyobb átláthatóságának szükségességére. A honlap díjszabásokból vett adatokat tartalmazó táblázatok és az EU mobilszolgáltatóira mutató közvetlen linkek segítségével szeretné elérni, hogy a fogyasztók konkrét elképzelésekkel rendelkezzenek a külföldre utazáskor tapasztalható díjszabás mértékéről, valamint iránymutatással és ötletekkel szolgál, hogyan is csökkentsük nemzetközi barangolási számláinkat. A honlap elindításának nyár előtti bejelentése óta jelek mutatkoznak arra, hogy különösen a kedvezményes vakációs és egyéb díjcsomagokat nyújtó szolgáltatók között verseny bontakozik ki.

„Csak a jól tájékoztatott fogyasztó a jól felkészült fogyasztó”, mondta Viviane Reding, az információs társadalomért és médiáért felelős biztos. „Miközben Európában igen nagy fejlődés mutatkozott egyéb távközlési szolgáltatások terén, nehéz elhinni, hogy a külföldi mobiltelefon-használat költségei ilyen magasak. Ez az oka annak, hogy a bizottság a ma bemutatott új honlap segítségével megalapozott döntéshozatalra kívánja felkészíteni a fogyasztókat, továbbá ezúton is szorgalmazza a verseny fokozódását az ágazatban, és egy tisztességesebb, világosabb díjszabás kialakulását.”

A bizottság honlapja a 25 EU-tagállam valamennyi mobilhálózat-üzemeltetőjének számos hívásdíjából tesz közzé adatokat. Célja továbbá, hogy megkönnyítse a fogyasztók pontos adatokhoz való hozzáférését azáltal, hogy közvetlen linkkel utal valamennyi uniós szolgáltató barangolási tarifatáblázatot tartalmazó honlapjára, valamint megadja azok elérhetőségeit. Tanácsot ad, hogyan találjuk meg a legjobb ajánlatot, és kihez forduljunk nehézségek vagy panaszok esetén.

A honlap nem az EU-ban érvényes sokezer díjszabás felsorolását kísérli meg, hanem a könnyű kezelhetőség érdekében díjszabásokból vett példákat közöl, amelyek segítségével a fogyasztó világosan látja, hogy külföldi utazás esetén mire számíthat. Jelenleg a honlap, melyet hathónaponként frissítenek, a 2005. szeptemberi díjszabást mutatja.

A kezdeményezést a 25 nemzeti távközlési szabályozó hatóság közreműködése egészítette ki. A barangolási díjak tekintetében a nemzeti távközlési szabályozó hatóságok szorosan együttműködnek a bizottság szolgálataival, és a közelmúltban az európai szabályozás egységességéért felelős európai szabályozók csoportja (ERG) keretei között a nemzetközi barangolási díjak átláthatóságát növelő további intézkedést jelentettek be. Ezért Reding biztos Jorgen Abild Andersen, a dán távközlési szabályozó hatóság igazgatója és az ERG jelenlegi elnöke társaságában mutatta be az új bizottsági honlapot.

A bizottság ezektől az európai és nemzeti intézkedésektől azt az összetett hatást várja, hogy azok jobb és tisztességesebb árajánlatok adására ösztönzik a szolgáltatókat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom