Connect with us

technokrata

Részletesen bemutatjuk az első 8 megapixeles mobilt

Kütyük

Részletesen bemutatjuk az első 8 megapixeles mobilt

Noha az eddigi gyári információk elég hiányosak voltak, megpróbáltunk összeszedni minden információt a Samsung világelső 8 megapixeles mobiltelefonjáról.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, Lee Ki-tae, a Samsung mobil részlegének elnöke november elején személyesen mutatta be a világ első olyan mobiltelefonját, melynek segítségével immár 8 megapixeles felbontású fotókat is készíthetünk.

A Samsung SPH-V8200 névre keresztelt újdonságba szerelt CCD kamera természetesen autofókuszos, ezenkívül pedig a mellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a TFD technológiára építkező folyadékkristályos kijelző több mint 16 millió színárnyalatot (32 bites színmélység) képes megjeleníteni, felbontása pedig 240×320 pixel (QVGA).

A fényképezőgép fehéregyensúlya manuálisan állítható, ellenben kár, hogy a méretcsökkentés érdekében ezúttal kimaradt az optikai zoom, így meg kell elégednünk a négyszeres átfogású digitális zoommal. Említést érdemel továbbá a közvetlen nyomtatási lehetőséget biztosító PictBridge technológia, illetve, hogy videófelvételi üzemmódban akár 640×480 pixeles (VGA) felbontású anyagok is készíthetők. A felvételek a belső memórián kívül a bővítőhelybe tett miniatűr TransFlash memóriakártyákon is elmenthetők.

A Samsung SPH-V8200 kapcsán szólnunk kell még többek közt a dallamszerkesztő alkalmazásról, a fejlett MP3 lejátszóról, a kéthangszórós sztereóhangzásról, a VoD (Video on Demand) szolgáltatásról, a Microsoft Office kompatibilitásról, az infravörös portról, az USB csatlakoztathatóságról, valamint a TV-kimenetről.

Mint ismeretes, a Samsung tavaly novemberben mutatta be első 5 megapixeles kamerás mobilját, majd pedig ezt követően idén márciusban, a hannoveri CeBIT szakkiállításon leplezte le első 7 megapixeles fényképezős telefonját, az SCH-V770-et. Utóbbi készülék ára manapság 1 millió dél-koreai won, vagyis mintegy 200 ezer forint.

A Samsung azt ígéri, hogy az 1900 MHz-es CDMA2000 1x EV-DO hálózatokban használható SPH-V8200 még ebben a hónapban meg fog jelenni a dél-koreai piacon, azonban a készülék várható ára egyelőre ismeretlen. Azt egyelőre sűrű homály fedi, hogy Európába mikor érkeznek majd meg az első ehhez hasonló, igen nagy felbontású fényképezős mobilok.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák