Connect with us

Részletesen bemutatjuk az első 8 megapixeles mobilt

Kütyük

Részletesen bemutatjuk az első 8 megapixeles mobilt

Noha az eddigi gyári információk elég hiányosak voltak, megpróbáltunk összeszedni minden információt a Samsung világelső 8 megapixeles mobiltelefonjáról.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, Lee Ki-tae, a Samsung mobil részlegének elnöke november elején személyesen mutatta be a világ első olyan mobiltelefonját, melynek segítségével immár 8 megapixeles felbontású fotókat is készíthetünk.

A Samsung SPH-V8200 névre keresztelt újdonságba szerelt CCD kamera természetesen autofókuszos, ezenkívül pedig a mellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a TFD technológiára építkező folyadékkristályos kijelző több mint 16 millió színárnyalatot (32 bites színmélység) képes megjeleníteni, felbontása pedig 240×320 pixel (QVGA).

A fényképezőgép fehéregyensúlya manuálisan állítható, ellenben kár, hogy a méretcsökkentés érdekében ezúttal kimaradt az optikai zoom, így meg kell elégednünk a négyszeres átfogású digitális zoommal. Említést érdemel továbbá a közvetlen nyomtatási lehetőséget biztosító PictBridge technológia, illetve, hogy videófelvételi üzemmódban akár 640×480 pixeles (VGA) felbontású anyagok is készíthetők. A felvételek a belső memórián kívül a bővítőhelybe tett miniatűr TransFlash memóriakártyákon is elmenthetők.

A Samsung SPH-V8200 kapcsán szólnunk kell még többek közt a dallamszerkesztő alkalmazásról, a fejlett MP3 lejátszóról, a kéthangszórós sztereóhangzásról, a VoD (Video on Demand) szolgáltatásról, a Microsoft Office kompatibilitásról, az infravörös portról, az USB csatlakoztathatóságról, valamint a TV-kimenetről.

Mint ismeretes, a Samsung tavaly novemberben mutatta be első 5 megapixeles kamerás mobilját, majd pedig ezt követően idén márciusban, a hannoveri CeBIT szakkiállításon leplezte le első 7 megapixeles fényképezős telefonját, az SCH-V770-et. Utóbbi készülék ára manapság 1 millió dél-koreai won, vagyis mintegy 200 ezer forint.

A Samsung azt ígéri, hogy az 1900 MHz-es CDMA2000 1x EV-DO hálózatokban használható SPH-V8200 még ebben a hónapban meg fog jelenni a dél-koreai piacon, azonban a készülék várható ára egyelőre ismeretlen. Azt egyelőre sűrű homály fedi, hogy Európába mikor érkeznek majd meg az első ehhez hasonló, igen nagy felbontású fényképezős mobilok.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom