Connect with us

technokrata

Káprázatos telefon kijelző – VGA felbontással!

Kütyük

Káprázatos telefon kijelző – VGA felbontással!

A Toshiba boszorkánykonyhájában egy minden korábbinál szebb mobiltelefonos kijelző van készülőfélben.


A japán nagyvállalat munkatársai a napokban egy olyan, új folyadékkristályos kijelző prototípust mutattak be, mely 2,4 colos képátlóval rendelkezik és ezen a képátlón nem kevesebb mint 640×480 képpontot képes megjeleníteni.

Mindeddig egyetlen olyan mobiltelefon sem jelent meg a piacon, mely VGA felbontású LCD-vel lett volna ellátva: ez az ultra-magas felbontás az eddigiekben a kéziszámítógépek kiváltsága volt. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a PDA-kba szerelt érintőkijelzők képátlója 3,5-4 col, ennek megfelelően egy VGA felbontású 2,4 colos mobil kijelző még sokkal nagyobb relatív felbontással dicsekedhet. Pedig a VGA kijelzős PDA-k képminőségét sem sok kritika érheti…

Összehasonlításképp, míg egy 240×320 pixeles felbontású QVGA kijelző (Sharp GX30) 76.800 képpontot és egy 352×416 pixeles felbontású LCD (Nokia N90) 146.432 képpontot tartalmaz, addig a Toshiba vadonatúj fejlesztésű kijelzője nem kevesebb mint 307.200 darab képponttal büszkélkedhet. Hangsúlyoznám, hogy mindez alig 2,4 colos képátlón történik!

A Toshiba ígérete szerint 2006-ban már elérhetők lesznek a piacon az első VGA kijelzős telefonok.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák