Connect with us

BenQ-Siemens mobilok: 2006-tól teljes letámadás!

Kütyük

BenQ-Siemens mobilok: 2006-tól teljes letámadás!

A tajvani székhelyű BenQ nemzetközi elektronikai vállalat a magyar piacon is elindította mobiltelefonokkal kapcsolatos tevékenységét.

A cég bécsi regionális központja, amelyhez Magyarország is tartozik, 2005 októberében kezdte meg működését. Az új közép-kelet európai szervezet 17 ország munkáját irányítja, és közel száz alkalmazottat foglalkoztat. A társaság regionális igazgatója az osztrák Josef Forer, a magyarországi fióktelep vezetője Tárkányi Tamás. A BenQ Mobile a BenQ-csoport legújabb és egyben legnagyobb üzletága, amely átvette a Siemenstől annak teljes mobiltelefon-üzletágát.


˝Magyarországi mobiltelefon-vásárlóink számára továbbra is elérhetőek lesznek a Siemens márkájú készülékek, amelyeket a meglévő, korábbról ismert értékesítési és szervizpartnereinknél szerezhetnek be. 2006-tól pedig már BenQ-Siemens márkajelzéssel ellátott új modellekkel is jelentkezünk. A Siemens GSM- és GPRS-termékekből álló széles termékpalettája valamint az a BenQ okostelefonok (smartphone) és UMTS készülékek gyártása területén megszerzett jártassága lehetővé teszi a széles fogyasztói igények kielégítését˝ – mondta el Tárkányi Tamás, a BenQ Mobile magyarországi fióktelepének vezetője.

A Siemensszel kötött márkanévhasználati megállapodás értelmében a BenQ Mobile 2005 októberétől kezdődően 18 hónapig használhatja önállóan a Siemens márkajelzést és öt évig a Siemens-BenQ egyesített márkanevet.

17 országot irányítanak a bécsi regionális központból
A BenQ Mobile Bécsben létesítette mobiltelefonokkal foglalkozó legnagyobb európai központját. A vállalat innen irányítja 17 közép- és kelet-európai ország (ide tartozik Svájc, Ausztria, Liechtenstein, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Románia, Görögország, Macedónia, Albánia, Ciprus és Izrael) üzleti tevékenységét. A BenQ Mobile az említett országok többségében fiókirodákat vagy képviseleteket létesít. Az új szervezet közel 100 alkalmazottat foglalkoztat. A BenQ Mobile közép-kelet európai központjának elsődleges célja, hogy nyereségessé tegye tevékenységét. A Gartner Dataquest féléves adatai szerint a BenQ Mobile piaci részesedése 5,2 százalék, amivel a világ mobiltelefon-gyártóinak rangsorában a hatodik helyen áll. Az új társaság a globális mobilkészülék-piac egyik meghatározó szereplőjévé kíván válni.

Több területen is tapasztalt vezető a magyar iroda élén
Tárkányi Tamás, a BenQ Mobile magyarországi irodájának vezetője a mobiltelefon-ágazatban, a projekt- és eszközfinanszírozás valamint a fogyasztási cikkek értékesítése területén rendelkezik vezetői tapasztalatokkal. Mielőtt a BenQ átvette a Siemens mobiltelefon üzletágát, Tárkányi Tamás a vállalat mobileszköz divíziójának igazgatója volt.

A BenQ és a BenQ Mobile hazai jelenléte
Magyarországon a BenQ forgalmazókon keresztül értékesíti végtermékeit, így a vállalat LCD-televíziói, monitorai, MP3-lejátszói, digitális kamerái és kivetítői a hazai üzletekben is kaphatóak. A BenQ Mobile magyarországi fióktelepe különálló szervezet, amely a mobiltelefonok értékesítésével és marketingkommunikációjával foglalkozik és közvetlenül a bécsi regionális központ alá tartozik. A BenQ Mobile több mint 70 országban 7.000 dolgozót foglalkoztat. A Siemens az új cég sikeréhez nemcsak a vezeték nélküli eszközök és az általános minőségmenedzsment területén szerzett sokéves tapasztalatával, hanem kiépített partnerkapcsolataival, szakértelmével és szabadalmi jogaival is hozzájárul.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő