Connect with us

technokrata

Retro mobiltelefon: féltégla külső – modern belső

Kütyük

Retro mobiltelefon: féltégla külső – modern belső

Olvasóink közül bizonyára sokan emlékeznek még a féltégla méretű korai mobiltelefonokra – ezek a készülékek most visszatérnek!


Hol máshol mint Kínában, a leleményes emberkék mai modern mobil lelket tesznek a már megkopott régi készülékekbe, így például akár az is elképzelhető, hogy egy Sony Ericsson W800-as belsővel ellátott, tízéves telefonon MP3 zenéket hallgassunk.

Konkrét példát tekintve, egy ideje elérhető a piacon a Motorola DynaTAC 8900x típusjelzésű ősmobil modernizált változata. A 80-as években Rudy Krolopp által tervezett készülék gyári tömege megközelítette az 1 kilogrammot, méretes akkumulátora pedig alig félórás beszélgetési időt tett lehetővé. Ehhez még hozzájött, hogy a mobilért újkorában közel 4.000 dollárt kellett fizetni.

A Motorola DynaTAC 8900x új kiadása ezzel szemben alig 230 dollárba, vagyis kevesebb mint 50 ezer forintba kerül. Ezért a pénzért egy olyan féltégla készüléket kapunk, melyben egy viszonylag modern Sagem telefon lakozik. A készülék kijelzője 4.096 színárnyalatot képes megjeleníteni, a billentyűzet pedig elegáns kék háttérvilágítást kapott.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin