Connect with us

technokrata

Megjelent a piacon a Motorola V557

Kütyük

Megjelent a piacon a Motorola V557

A Motorola bejelentette, hogy megkezdte a V557 típusjelzésű mobiltelefon szállítását.

A Motorola V557 első körben az Egyesült Államokbeli Cingular Wireless szolgáltatónál vásárolható meg – az európai piaci debütálás pontos időpontja egyelőre ismeretlen. A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) telefon egyik legfontosabb újdonsága nem más, mint az úgynevezett Screen3 technológia, mely minden korábbinál könnyebb hozzáférést jelent a különböző hírekhez és szórakoztató tartalmakhoz.


A Screen3 egy Push jellegű, vagyis központilag az előfizetők készülékére ˝kinyomott˝ szolgáltatás. A technológia lényege: a mobiltelefonok kijelzőjén a számítógépekről ismerős RSS megoldáshoz hasonló módon folyamatosan és automatikusan megjelennek a legfrissebb információkat tartalmazó különböző kép- és szöveganyagok. A Screen3-nak köszönhetően immár egyetlen friss hírről sem kell lemaradnunk, ezenkívül pedig folyamatosan információt kaphatunk a várható időjárásról, vagy éppen a heti mozifilm premierekről. A tartalomszolgáltatást természetesen a mobil operátorok végzik.

A Motorola V551 közvetlen utódjának tekinthető, formailag nem sok újítást hozó készülék beépített digitális fényképezőgépe (4x-es digitális zoom) sajnos még mindig csak VGA felbontású, tehát segítségével maximum 640×480 pixeles fotók készíthetők. A Bluetooth kompatibilitás szinte már teljesen magától értetődik, ezenkívül pedig említést érdemel, hogy a V557 immár nem csak a GPRS, hanem az annál jelentősen gyorsabb EDGE adatátviteli technológiát is támogatja.

A TFT technológiájú belső kijelző 176×220 pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatú, az OLED alapú külső display pedig 96×32 képpontos.

Az üzenetküldési szolgáltatások kapcsán nem sok kritika érheti a Motorola V557-et, hiszen a készülékkel nem csak SMS-ek, illetve EMS-ek, hanem MMS-ek és elektronikus levelek (POP3, SMTP, IMAP4) is minden további nélkül küldhetőek, sőt még IM (Instant Messaging, azonnali üzenetküldés) funkció is a rendelkezésünkre áll. A kereskedelmi forgalomban várhatóan valamikor a második negyedévben debütáló Motorola V557 2.0-s WAP böngészőt, Push To Talk, valamint Push To View technológiát is kapott.

A 87x47x23 milliméteres, 95 gramm tömegű telefon kétéves előfizetéssel 100 dollárba, vagyis mintegy 21 ezer forintba kerül.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák