Connect with us

technokrata

Informatikai szakkönyvek – akár ingyen is

Kütyük

Informatikai szakkönyvek – akár ingyen is

A szentendrei Mercator Stúdió Elektronikus Könyvkiadó informatikai szakkönyveinek száma elérte a 250 címet.

Már több mint 250-féle informatikai szakkönyv rendelhető meg a Weben keresztül. Ezek a szakkönyvek Acrobat PDF, illetve újabban lit formátumú e-book kiadványok, amelyek az ingyenes Adobe (Acrobat) Reader illetve Microsoft Reader olvasóprogrammal olvashatók. E technika előnye, hogy környezetbarát, az újdonságok a hagyományos módszernél sokkal gyorsabban és szélesebb körben teríthetők, nincs raktározási és felesleges kereskedelmi lánc költség, ennek megfelelően az elektronikus könyvek ára a papíros könyvek töredéke (15-40 százaléka). A további előnyökre is rávilágít a kiadó jelmondata: „Többet, gyorsabban, kevesebbért”.

A kevesebbért kifejezés szélsőséges esetben teljes ingyenességet jelent, vagyis a honlapot meglátogató olvasók egyetlen kattintással letölthetik a kívánt köteteket. A kiadó a magyar kultúra kimagasló értékeinek ápolása érdekében, ebben a formában – tehát ingyenesen – elkezdte a magyar irodalom klasszikusainak kiadását, terjesztését. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek az irodalmi gyöngyszemek a teljes magyar nyelvterületre, valamint a szórványban élőkhöz eljussanak, oda is, ahol magyar nyelvű könyveket nem terjesztenek.

Már több kiadó próbálkozott hasonló tevékenységgel, de jelenleg a fenti webcímen kapható kötetek jelentik a legnagyobb kínálatot, amely a számítógépes grafikától az irodai szoftverek ismertetésén át az operációs rendszerek bemutatásáig terjed. A legújabb informatikai kötetek az elektronikus könyvkiadás sajátosságainak megfelelően akár több verzióval is megelőzik a hagyományos, azaz a papíros könyvkiadók hasonló műveinek megjelenését. Példa erre a gyorsaságra a kiadó Adobe Illustrator CS2, Photoshop CS2, Photoshop Elements, AutoCAD és AutoCAD LT 2006, valamint Microsoft Office 2003 programcsomagokról szóló oktató- és kézikönyvei.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák