Connect with us

technokrata

Exkluzív: vadonatúj Nokia 6233 és 9300i a jövő héten

Kütyük

Exkluzív: vadonatúj Nokia 6233 és 9300i a jövő héten

A Nokia várhatóan még az idén további újdonságokkal fog előrukkolni.

Egyes, magukat megnevezni nem kívánó források tudni vélik, hogy a piacvezető finn gyártó november 29-én, vagyis jövő hét kedden három új készüléket jelent majd be. Ezek egyike előreláthatólag a Nokia 6233 lesz: a rendkívül népszerű Nokia 6230i közvetlen utódjának tekinthető, hagyományos kialakítású készülék legfontosabb ismertetőjele a korábbiaknál jelentősen nagyobb méretű kijelző. A kereskedelmi forgalomban 2006 első negyedévében debütáló 6233-as TFT kijelzője várhatóan már 240×320 pixeles felbontású és 18 bites színmélységű (262 ezer színárnyalat) lesz.


A Nokia ezenkívül lerántja majd a leplet a kisebbik kommunikátor, a 9300 némileg módosított utódjáról is. A Nokia 9300i egyik legfontosabb újdonsága az eddig csak a Nokia 9500-ban meglévő Wi-Fi kontroller, valamint az új BlackBerry kliens. Ezenkívül említést érdemel, hogy a gyártó jelentős mértékben fel kívánja gyorsítani a készülék működését, ugyanis a 9300 sok kritikát kapott hosszú reakcióideje miatt. A készülék áramellátásáról egy 1.100 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátor gondoskodik. A 192 MB-os belső memória MMC és RS-MMC memóriakártyák révén akár 2 GB-ig is bővíthető.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Nokia 9300 kinyitásakor egy teljes billentyűzetet és 65.536 színárnyalatot megjelenítő, az íróasztalnál vagy menet közben is szinte bármely szögből jól látható kijelzőt pillanthatunk meg. A legtöbb adatkezelésre koncentráló, PDA-funkciókat mobiltelefonnal kombináló készülékkel ellentétben a Nokia 9300 hangfunkciói a legjobbak. A Nokia 9300 kompakt felépítésének köszönhetően a készülék bármelyik kézzel kényelmesen használható.

A 132x51x21 milliméter méretű és 172 gramm tömegű Nokia 9300 beépített billentyűzetének nyolc külön funkciógombja segítségével egy gombnyomással hozzáférhetünk a személyes információkhoz és az irodai alkalmazásokhoz. A felhasználók az öt irányban mozgatható joystickkel könnyen megtalálhatják a menükben sorakozó funkciókat és szolgáltatásokat, így gyorsan elvégezhetik feladataikat és megszerezhetik a szükséges információt.

A háromféle üzemmódban működő telefon a GSM/GPRS/EDGE hálózatokat támogatja. A Nokia 9300 infravörös és Bluetooth csatlakozásra is képes, így a felhasználók kétféle módon, vezeték nélkül szinkronizálhatják készüléküket személyi számítógépükkel vagy laptopjukkal, illetve cserélhetnek adatokat más mobilkészülékekkel.

Érdekesség egyébként, hogy a hivatalosan még be sem jelentett Nokia 9300i dokumentációja egy ideje már elérhető a világhálón.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp