Connect with us

Hirdetés

technokrata

Siemens SG75: béke poraira!

Kütyük

Siemens SG75: béke poraira!

Itt az első készülék, mely áldozatául esett a Siemens és a BenQ közelmúltbéli házasságának.

A BenQ Mobile vezetősége nemrégiben úgy döntött, hogy a vállalat a korábbi tervekkel ellentétben nem vezeti be a piacra a Siemens SG75 típusjelű mobiltelefont. Ezzel szemben a gyártó vezetői komoly jövőt szánnak a várhatóan heteken belül világszerte kapható Siemens SXG75-ös modellnek, melynek a felsőkategóriában kell helytállnia.


Siemens SG75: nyugodjék békében!
A felső középkategóriában versenyző készülék nem csak a jó öreg GSM (900/1800/1900 MHz) hálózatokban használható, hanem akár a vadonatúj 3G szolgáltatások (2100 MHz) is igénybe vehetők a segítségével. Az alaphelyzetben 98 milliméter hosszú, 49,5 milliméter széles és 23 milliméter vastag telefon nem kevesebb mint 123 grammot nyom a mérlegben, igaz ebben már a 920 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor is benne foglaltatik. Utóbbi egyébként GSM üzemmódban maximum 200 perces beszélgetési időt, illetve 300 órás készenléti időt, UMTS módban pedig mintegy 180 perces beszélgetési időt, illetve 375 órás készenléti időt biztosít a számunkra.

A TFT technológián alapuló folyadékkristályos kijelző végre már nem rémisztget minket óriási pixelekkel és fakó színekkel: a 262 ezer színárnyalatú LCD felbontása 176×220 pixel, ami ugyan még nem éppen csúcskategória, de a korábbi Siemens hagyományokhoz képest mindenképp előrelépést jelent. Az 1,3 megapixeles felbontású integrált digitális fényképezőgép egyrészt a 70 MB-os belső memóriára, másrészt pedig a bővítőslotba tett RS-MMC (Reduced Size MultiMediaCard) memóriakártyákra képes dolgozni, tehát helyhiányra nem igazán panaszkodhatunk. Az előlapon szolgálatot teljesítő kiegészítő kamera CIF felbontású. A titánium színárnyalatú Siemens SG75 további fontosabb specifikációi közé tartozik többek közt a Bluetooth kontroller, az infravörös port, a Java MIDP 2.0 kompatibilitás, az MP3 lejátszó alkalmazás, valamint a WAP 2.0 böngésző. Kár érte – érdekes készülék lett volna!


Siemens SXG75: az új csúcsmodell
A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) működésre képes, hagyományos kialakítású Siemens SXG75 115 milliméter hosszú, 53 milliméter széles, 20 milliméter vastag, tömege pedig eléri a 134 grammot, tehát esetében igazán súlyos egyéniséggel van dolgunk. A németek fémszínű újdonságába egy nem akármilyen digitális fényképezőgép modul került: a kamera segítségével maximum 2,2 megapixeles felbontásban lehet fotózni, ezenkívül pedig szólnunk kell még az integrált vakuról, valamint a mozgókép felvételi lehetőségről. A telefonba ezenkívül egy második, kiegészítő kamera is került, még pedig a 3G-s videótelefon funkciók miatt.

A Siemens mobilokat mindeddig sok kritika érte a nem túl szép kijelző miatt, viszont az SXG75-be egy igazán gyönyörű LCD került: a TFT technológiájú display egyrészt 240×320 pixeles felbontással bír, másrészt pedig nem kevesebb mint 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. Ez bizony már a kijelzőbajnok Sharp GX30 szintje. További érdekesség, hogy a GPS navigációs telefonba nem kevesebb mint 128 MB memória került, ezenkívül pedig akár RS MMC (Reduced Size MultiMediaCard) memóriakártyák is behelyezhetőek a készülék bővítőhelyébe. Mondanom sem kell, hogy a Siemens SXG75 teljeskörű SMS, EMS, MMS és e-mail kompatibilitással rendelkezik, a vezeték nélküli adatátviteli szolgáltatások közül pedig a következőket támogatja: GPRS, EDGE, Bluetooth, IrDA. Az 1.000 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor a gyári specifikációk szerint maximum 400 órás készenléti időt, illetve 6 órás beszélgetési időt biztosít számunkra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés