Connect with us

Érkezőben az új érintőkijelzős Nokia telefon

Kütyük

Érkezőben az új érintőkijelzős Nokia telefon

Minden jel arra mutat, hogy hamarosan megjelenik a kereskedelmi forgalomban a Nokia legújabb, ezúttal érintésérzékeny kijelzővel ellátott mobiltelefonja.

Az amerikai FCC a napokban adta áldását a Nokia 6708-ra, vagyis a készülék rövid időn belül elérhető lesz a piacon.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nokia Kínában, a Networks Comm 2005 szakkiállítás keretein belül leplezte le ezt a modellt. A rejtett antennás készülék hagyományos kialakítást kapott, ám méretei (116x52x18 milliméter) némileg nagyobbak az átlagnál. Ennek megfelelően a telefon kijelzője is igen csak méretesre sikeredett, felbontása pedig egész pontosan 208×320 pixel. Érdekesség, hogy a TFT technológiájú, 65.536 színárnyalatú display érintésérzékeny, illetve, hogy a készülék fejlett kézírásfelismerési technológiákkal van felvértezve.

A háromsávos GSM modullal (800/1800/1900 MHz) felszerelt, 150 gramm tömegű Nokia 6708 GPRS és 3G (2100 MHz) kompatibilis, ellenben az EDGE technológiát sajnos nem támogatja. A Symbian 7.0 operációs rendszerű, UIQ 2.1 platformos mobil belső memóriája SD, illetve miniSD memóriakártyák révén bővíthető.

Említést érdemel továbbá a Java MIDP 2.0 kompatibilitás, az elektronikus levelezési kliens (POP3, IMAP4, SMTP), a QuickOffice szoftver (Word, Excel, PowerPoint), az MSN Messenger, illetve az USB 1.1 interfész.

A Nokia legelső UIQ Symbian alapú telefonja elsősorban az ázsiai igényeknek megfelelően lett kialakítva, de az FCC engedélye azt bizonyítja, hogy a telefon nem csak Ázsiában, hanem az Egyesült Államokban és talán Európában is megvásárolható lesz. Az ár egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom