Connect with us

Csúcstechnológiás mobil memória az Inteltől

Kütyük

Csúcstechnológiás mobil memória az Inteltől

Az Intel bejelentette, hogy megkezdi az iparág első, 90 nanométeres technológiával készült többszintű cellás (multi-level cell, MLC) NOR flash memóriájának szállítását.

Az új Intel StrataFlash Cellular Memory (M18) nagyobb sebességet, nagyobb sűrűséget nyújt alacsonyabb energiafelhasználás mellett, mint az előző 130 nanométeres verzió. Az új termékkel az Intel célja, hogy sikeresen kielégítsék a fényképezőgéppel, színes kijelzővel, web böngészővel és videofelvevővel rendelkező okostelefonok iránti megnövekedett igényt.

˝A flash memória a mobiltelefonos alkalmazások következő generációjának egyik motorja˝ – nyilatkozta Darin Billerbeck, az Intel Flash termékcsoportjának elnöke és ügyvezető igazgatója. ˝Az M18 a teljesítmény, a sűrűség és az alacsony energiafelhasználás kombinációját nyújtja a mai mobiltelefonok tervezőinek. Mindemellett az M18 az Intel megbízható és költséghatékony, ötödik generációs MLC technológiáján és 90 nanométeres folyamat-litográfiáján alapul˝.

Az M18 az iparág legnagyobb olvasási sebességével rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy az új flash memória ugyanazon a busz-frekvencián működjön, mint a mobiltelefonos chipsetek (133 Mhz-ig). Ennek segítségével gyorsabbá válnak a felhasználói alkalmazások, mivel a lapkakészlet és a memória közötti kapcsolat nagyobb sebességű, mint a 130 nanométeres verzióban. Az akár 0,5 MB/másodperc írási sebességgel rendelkező M18 3 megapixeles kamerát és MPEG4 videót is támogat.

Az eredeti berendezésgyártók (OEM-ek) számára alacsonyabb előállítási költségeket jelent, köszönhetően a korábbi verzióknál háromszor gyorsabb programozhatóságnak. Az M18 programozása harmadannyi energiát vesz igénybe, a törlés pedig feleannyit, mint a korábbi generációkhoz tartozó termékek esetén, valamint új, Deep Power Down működési móddal is rendelkezik az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő