Connect with us

technokrata

Rengeteg a WC-be pottyantott mobiltelefon

Kütyük

Rengeteg a WC-be pottyantott mobiltelefon

A finn fővárosban egyre komolyabb gondokat okoznak a WC-kbe ejtett mobiltelefonok.

A több mint egymillió háztartást kiszolgáló Helsinki Water szennyvíz társaság munkatársai a napokban arról számoltak be, hogy a WC kagylókba kerülő mobil készülékek egyre több esetben okoznak dugulásokat.


A cég munkatársai nem közöltek pontos adatokat a csatornába került mobilok számával kapcsolatban, azt viszont elárulták, hogy a Viikinmakiban található szennyvíztisztító üzemükben minden egyes évben körülbelül ezertonnányi szilárd hulladék gyűlik össze, ami körülbelül 200 teherautónyi mennyiséget jelent. Ebben a szemétben nem csak mobiltelefonok, hanem többek közt digitális fényképezőgépek, játékok és műfogsorok is találhatók. A szakértők arra panaszkodnak, hogy ezeket a tárgyakat sokszor nagyon nehéz eltávolítani a lefolyórendszerből, illetve felhívják a figyelmet arra, hogy a csatornák ilyen jellegű terhelése miatt sajnos növekedni fognak a csatorna- és vízdíjak.

Az Egyesült Királyságban évente körülbelül 600 ezer mobiltelefon végzi a WC-ben, ami vélhetően azért van így, mert a készülékek egyre kisebbek lesznek és könnyen kicsúsznak a tulajdonos zsebéből – adott esetben pont a WC kagylóba.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák