Connect with us

Szupergyors Internet: ADSL2+ Nagy-Britanniában

Kütyük

Szupergyors Internet: ADSL2+ Nagy-Britanniában

A UK Online nevű brit ISP az első, aki széles körben tervez szupergyors broadband szolgáltatást kínálni ügyfeleinek.

Habár Ázsia egyes területeinél már megszokott a másodpercenként több tíz megabites adatátviteli sebességre képes Internet-hozzáférések használata, Európa fejlettebb területein még csak most bontogatja szárnyait az igazán szélessávú Internet-csatlakozás. Az ADSL2+ technológiára alapuló megoldás 24 Mbps-ot ígér az ügyfeleknek – maximálisan. Az ADSL2+ ugyanis sokkal inkább távolságfüggő, mint a jelenlegi aszinkron digitális előfizetői vonal.

A technika második generációja a központtól 7 kilométeres távolságon belül élők számára nyújthat sebességtöbbletet, értelemszerűen minél közelebb lakik valaki hozzá, annál nagyobbat. A leendő ügyfelek becsatlakoztatása előtt minden megrendelő egy ingyenes sebességbecslésen vesz részt, melynek során bemérik, hogy körülbelül hol lesz az Internet-szolgáltatás adatátviteli képességének a maximuma.

Kicsit lehangoló, hogy a szélessávú Internet-hozzáférések piacát elemző Point Topic korábban arra a megállapításra jutott: a lakosságnak mindössze körülbelül 5 százaléka élvezhet ilyen módon legalább 18 Mbps-os adatátviteli sebességet. A 24 megabit pedig csupán a központtól mért 300 méteres körön belül levő installációknál érvényes. Ennek ellenére a UK Online bizakodó: szerinte a jelenleg 8 Mbps-os hozzáférést használó ügyfeleinek legtöbbje számára meg fogja érni a váltás – ha a központtól nincsenek 2 kilométernél messzebb, mindenképp.

Nem a UK Online az egyetlen szolgáltató, amelyik a szigetországban az ADSL2+-szal kísérletezik: a BT, a Wanadoo és a Buldog jelenleg már tesztelik a technikát. A Be nevű szolgáltató pedig már kínálja londoni ügyfeleinek a szuper broadband lehetőségét, igaz, egyelőre csak (felhasználó) limitált formában. A UK Online egyébként havi 30 fontért, azaz durván 10-11 ezer forintért biztosítja majd az elérést; illetve 25 fontot (körülbelül 9 ezer forintot) kell egyszer csatlakozási díjként kifizetni, valamint 80 fontot (durván 30 ezer forintot) kell rááldozni egy kötelezően megvásárolandó ADSL2+ wireless routerre.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő