Connect with us

technokrata

Jövő hónapban indul a magyar Vodafone 3G

Kütyük

Jövő hónapban indul a magyar Vodafone 3G

Várhatóan az idei esztendő utolsó hónapjában indul hazánk harmadik 3G szolgáltatása.

Különböző források szerint a Vodafone – ahogy az egyébként várható volt – decemberben helyezi üzembe harmadik generációs szolgáltatását. A piros színekben pompázó szolgáltató állítólagosan azért várt ilyen sokáig a minden korábbinál nagyobb mobil sávszélességet biztosító technológia bevezetésével, mert jelenleg még elég kevés kompatibilis telefon érhető el a piacon, illetve mert az előfizetők még nem elég nyitottak a 3G-re.

Azzal kapcsolatban egyelőre nincsenek konkrét információink, hogy a Vodafone decemberben milyen 3G lefedettséggel kíván indítani. Vitai Attila, a cég első embere korábban azt nyilatkozta, hogy a Vodafone már belenyugodott a 2G-2,5G piaci harmadik helyébe, de 3G kapcsán csak és kizárólag az első helyezéssel lesz megelégedve.

A Vodafone egyébként jó ideje azt állítja, hogy országos viszonylatban jelentős 2,75G, vagyis EDGE lefedettséggel rendelkezik, ennek ellenére érdekes módon nem indítja be kereskedelmi EDGE szolgáltatását, illetve nem kommunikálja azt az ügyfelei számára. A Vodafone továbbra is nagy hangsúlyt kíván fektetni a mára már kicsit elöregedett 2,5G (GPRS) technológiára, melyet a lehetőségekhez képest megpróbál egy kicsit felgyorsítani.

Mint ismeretes, az első magyar kereskedelmi 3G szolgáltató, a T-Mobile már most is 75 százalék feletti 3G lefedettséggel büszkélkedhet a fővárosban, és év végére le szeretné fedni az egész fővárost. A második 3G operátor, a Pannon GSM jelenleg Budapest belső kerületeiben rendelkezik 3G szolgáltatással, és év végére 100 százalékos lefedettséget ígér. A T-Mobile és a Pannon GSM 2006-ot illetően már komoly 3,5G (HSDPA) tervekkel rendelkezik, a Vodafone 3,5G tervei viszont egyelőre ismeretlenek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák