Connect with us

Nokia N80: lépjünk be a digitális otthonokba!

Kütyük

Nokia N80: lépjünk be a digitális otthonokba!

A Nokia az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatta be a Nokia N80-at, a világ első mobiltelefonját, mely zökkenőmentes otthoni hálózati kapcsolatot biztosít a kompatibilis televíziók, audio-berendezések, és személyi számítógépek között.

A sikeresség érzetét keltő Nokia N80 a vezető, menet közben használható hatékonyság-növelő eszközök, a multimédiás szórakoztatás, és a mobilfényképezés segítségével tükrözi és hozza harmóniába a munkát és a magánéletet. A mindössze 134 gramm tömegű, kompakt, mégis funkciókban gazdag 3G multimédiás készülék nagy teljesítményt garantál, így gyorsan hozzáférhetünk az internethez, kényelmesen böngészhetünk a weboldalak között, és vezeték nélküli LAN (WLAN) hálózati sebességen küldhetünk és fogadhatunk e-maileket.


Multimédiás kapcsolat a digitális otthonokban
Az egyszerűen használható, mégis fejlett UPnP (Universal Plug and Play) technológiával a Nokia N80 rácsatlakozik az otthoni digitális hálózatra, és szinte távirányítóként viselkedve biztonságos és kényelmes hozzáférést biztosít a kompatibilis személyi számítógépekhez, audio-berendezésekhez, és televíziókhoz. A Nokia N80-on, vagy a kompatibilis személyi számítógépen tárolt képek és videofelvételek így vezetékek nélkül tekinthetők meg a nappaliban álló tévén, míg a készülékre mentett zenét az otthoni hifin is meghallgathatjuk. A nyomtatás is felgyorsul, hiszen a Nokia N80 felhasználói vezeték nélkül nyomtathatnak bármely UPnP-képes házi printeren vagy nyomtatópultban.

A zsebünkben a fejlett, nagy sebességű Internet
A Nokia N80 az első, 3G-re (WCDMA 1900 vagy 2100), WLAN-ra, EDGE-re, és négyféle GSM frekvenciasávra (850/900/1800/1900) tervezett, négysávos készülék, amely gyakorlatilag az egész világon szélessávú hozzáférést biztosít. A 3G és EDGE adatkapcsolat mellett a legfrissebb hatékonyság-növelő funkciókat tartalmazó Nokia N80-at világszerte több mint 136 ezer nyilvános WLAN hotspotban használhatjuk az internet elérésére, nagy e-mailek küldésére, vagy nagy felbontású képek internetre való feltöltésére. A Nokia N80 emellett a Mini Map alkalmazással felszerelt, új Nokia internetböngészőt is támogatja. A Mini Map a weboldal félig átlátszó, teljes képét mutatja, így a felhasználók az oldal bármely sarkába ösztönösen eltalálnak, és pont olyannak látják az internetlapot, ahogy azt a grafikusok eredetileg megtervezték. Az élményt tovább fokozza a készülék kiváló, nagy felbontású kijelzője (352×416 képpont, 262.144 színárnyalat), amely az okostelefonokon és PDA-kon megszokott QVGA kijelzőknél 90 százalékkal több pixelt tartalmaz. A Nokia N80 ezenkívül a folyamatosan letöltött (streaming) videók jó minősége érdekében MPEG4 AVC dekódolási támogatást is nyújt.

Kiváló minőségű fotók és videók pillanatok alatt
A fényképezéshez ideális kiképzésű Nokia N80 az emlékek és pillanatok megörökítésének, gyűjtésének és megosztásának is kiváló mobil fotós eszköze. A Nokia N80 három megapixeles kamerája a fényképezőgép bekapcsolását meggyorsító, és a stabil képkészítést segítő, külön exponáló gombbal rendelkezik, a kereső a teljes nagy felbontású kijelzőn fekvőképként jelenik meg, és külön kapcsolóval állítható be a kamera a közeli felvételek készítéséhez. A beépített videó-stabilizátorral rendelkező Nokia N80 emellett CIF videofelvételeket is készít. A Nokia N80 belső memóriakapacitása eléri a 40 MB-ot, amelyet a készülék kikapcsolása nélkül cserélhető, miniSD kártyával akár 2 GB-ra is bővíthetünk. A felhasználók így maximum ezer darab, jó minőségű képet tárolhatnak a készüléken.

Kedvenc zenénk szól menet közben
A digitális zeneformátumok hosszú sorát támogató Nokia N80 digitális zenelejátszóval, valamint a Vizuális rádiót támogató, sztereó FM rádióval rendelkezik. A Vizuális rádió gazdag, interaktív információs csatornát biztosít a felhasználók számára, akik adatokat tudhatnak meg például az éppen szóló zenével és az előadóval kapcsolatban. A beépített UPnP technológiának köszönhetően a Nokia N80 és egy kompatibilis személyi számítógép közötti zeneátvitel minden eddiginél egyszerűbben megoldható. A felhasználók az USB 2.0-val történő átvitelt is választhatják kedvenc zenéik mozgatására. Ilyenkor az állományokat egyszerűen át kell húzni a kompatibilis személyi számítógépről a készülékre. Erőteljes zenefunkciói miatt a Nokia N80 a Nokia XpressMusic készüléksorozatnak is tagja. Az XpressMusic márka segítségével a felhasználók egyszerűen felismerhetik az elsőrangú zenei élményt garantáló Nokia termékeket.

Az S60 harmadik kiadásán és a Symbian operációs rendszeren alapuló Nokia N80 várhatóan 2006 első negyedévében jelenik meg az üzletekben, kedvezmények nélküli ára pedig 500 euró körül mozog majd.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő