Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia N80: lépjünk be a digitális otthonokba!

Kütyük

Nokia N80: lépjünk be a digitális otthonokba!

A Nokia az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatta be a Nokia N80-at, a világ első mobiltelefonját, mely zökkenőmentes otthoni hálózati kapcsolatot biztosít a kompatibilis televíziók, audio-berendezések, és személyi számítógépek között.

A sikeresség érzetét keltő Nokia N80 a vezető, menet közben használható hatékonyság-növelő eszközök, a multimédiás szórakoztatás, és a mobilfényképezés segítségével tükrözi és hozza harmóniába a munkát és a magánéletet. A mindössze 134 gramm tömegű, kompakt, mégis funkciókban gazdag 3G multimédiás készülék nagy teljesítményt garantál, így gyorsan hozzáférhetünk az internethez, kényelmesen böngészhetünk a weboldalak között, és vezeték nélküli LAN (WLAN) hálózati sebességen küldhetünk és fogadhatunk e-maileket.


Multimédiás kapcsolat a digitális otthonokban
Az egyszerűen használható, mégis fejlett UPnP (Universal Plug and Play) technológiával a Nokia N80 rácsatlakozik az otthoni digitális hálózatra, és szinte távirányítóként viselkedve biztonságos és kényelmes hozzáférést biztosít a kompatibilis személyi számítógépekhez, audio-berendezésekhez, és televíziókhoz. A Nokia N80-on, vagy a kompatibilis személyi számítógépen tárolt képek és videofelvételek így vezetékek nélkül tekinthetők meg a nappaliban álló tévén, míg a készülékre mentett zenét az otthoni hifin is meghallgathatjuk. A nyomtatás is felgyorsul, hiszen a Nokia N80 felhasználói vezeték nélkül nyomtathatnak bármely UPnP-képes házi printeren vagy nyomtatópultban.

A zsebünkben a fejlett, nagy sebességű Internet
A Nokia N80 az első, 3G-re (WCDMA 1900 vagy 2100), WLAN-ra, EDGE-re, és négyféle GSM frekvenciasávra (850/900/1800/1900) tervezett, négysávos készülék, amely gyakorlatilag az egész világon szélessávú hozzáférést biztosít. A 3G és EDGE adatkapcsolat mellett a legfrissebb hatékonyság-növelő funkciókat tartalmazó Nokia N80-at világszerte több mint 136 ezer nyilvános WLAN hotspotban használhatjuk az internet elérésére, nagy e-mailek küldésére, vagy nagy felbontású képek internetre való feltöltésére. A Nokia N80 emellett a Mini Map alkalmazással felszerelt, új Nokia internetböngészőt is támogatja. A Mini Map a weboldal félig átlátszó, teljes képét mutatja, így a felhasználók az oldal bármely sarkába ösztönösen eltalálnak, és pont olyannak látják az internetlapot, ahogy azt a grafikusok eredetileg megtervezték. Az élményt tovább fokozza a készülék kiváló, nagy felbontású kijelzője (352×416 képpont, 262.144 színárnyalat), amely az okostelefonokon és PDA-kon megszokott QVGA kijelzőknél 90 százalékkal több pixelt tartalmaz. A Nokia N80 ezenkívül a folyamatosan letöltött (streaming) videók jó minősége érdekében MPEG4 AVC dekódolási támogatást is nyújt.

Kiváló minőségű fotók és videók pillanatok alatt
A fényképezéshez ideális kiképzésű Nokia N80 az emlékek és pillanatok megörökítésének, gyűjtésének és megosztásának is kiváló mobil fotós eszköze. A Nokia N80 három megapixeles kamerája a fényképezőgép bekapcsolását meggyorsító, és a stabil képkészítést segítő, külön exponáló gombbal rendelkezik, a kereső a teljes nagy felbontású kijelzőn fekvőképként jelenik meg, és külön kapcsolóval állítható be a kamera a közeli felvételek készítéséhez. A beépített videó-stabilizátorral rendelkező Nokia N80 emellett CIF videofelvételeket is készít. A Nokia N80 belső memóriakapacitása eléri a 40 MB-ot, amelyet a készülék kikapcsolása nélkül cserélhető, miniSD kártyával akár 2 GB-ra is bővíthetünk. A felhasználók így maximum ezer darab, jó minőségű képet tárolhatnak a készüléken.

Kedvenc zenénk szól menet közben
A digitális zeneformátumok hosszú sorát támogató Nokia N80 digitális zenelejátszóval, valamint a Vizuális rádiót támogató, sztereó FM rádióval rendelkezik. A Vizuális rádió gazdag, interaktív információs csatornát biztosít a felhasználók számára, akik adatokat tudhatnak meg például az éppen szóló zenével és az előadóval kapcsolatban. A beépített UPnP technológiának köszönhetően a Nokia N80 és egy kompatibilis személyi számítógép közötti zeneátvitel minden eddiginél egyszerűbben megoldható. A felhasználók az USB 2.0-val történő átvitelt is választhatják kedvenc zenéik mozgatására. Ilyenkor az állományokat egyszerűen át kell húzni a kompatibilis személyi számítógépről a készülékre. Erőteljes zenefunkciói miatt a Nokia N80 a Nokia XpressMusic készüléksorozatnak is tagja. Az XpressMusic márka segítségével a felhasználók egyszerűen felismerhetik az elsőrangú zenei élményt garantáló Nokia termékeket.

Az S60 harmadik kiadásán és a Symbian operációs rendszeren alapuló Nokia N80 várhatóan 2006 első negyedévében jelenik meg az üzletekben, kedvezmények nélküli ára pedig 500 euró körül mozog majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés