Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia Mobilitás Konferencia újdonságai

Kütyük

A Nokia Mobilitás Konferencia újdonságai

A Nokia Mobility Conference 2005 (mobilitás konferencia) eseményen a Nokia az Nseries multimédiás termékskála bővítésével a vállalat konvergencia stratégiájára irányította a figyelmet.

A sorozat három új készülékkel bővült: a Nokia N92 (a világ első, beépített DVB-H vevővel felszerelt telefonja), a Nokia N71, és a Nokia N80 multimédiás telefonnal. Az új készülékekkel a felhasználók többek között a 3G, a WLAN, és a Universal Plug and Play (UPnP) technológiáknak köszönhetően vezeték nélkül nézhetnek mobil televíziót, folyamatosan tölthetnek le zenét (streaming), fényképeket oszthatnak meg egymással, és mellékletekkel ellátott e-maileket küldhetnek.

A legújabb termékek bemutatkozása a Nokia üzletembereket célzó új okostelefon-család, a Nokia Eseries októberi debütálását követi. Az áprilisban bevezetett Nokia Nseries és a Nokia Eseries a Nokia konvergenciáról és a fejlődő digitális iparágról alkotott elképzeléseit testesíti meg, amelyben ötvöződnek az informatika, a vállalati alkalmazások, a programsugárzás, a zene, és a képkezelés eredményei. A Nokia Mobilitás Konferencián a Nokia elnök-vezérigazgatója, Jorma Ollila magyarázta el, miért jelentik ezek a készülékek a digitális konvergencia lelkét.

Internetszörfözés a zsebünkből
A Nokia a konferencián az okostelefonokhoz készült S60 szoftver új internetböngészőjét is bemutatta. A teljes weboldalakhoz és a mobilokra szabott tartalmakhoz egyaránt hozzáférést biztosító böngésző az S60 3rd Edition termékkínálat részeként áll az S60 licenszét megvásárló vállalatok rendelkezésére. Mivel a böngésző nyílt architektúrára épül, az S60 licenszfelhasználói és a nyíltkód-fejlesztők az alapot bővítve új alkalmazásokat hozhatnak létre.

A Nokia a nyílt forráskódok használata melletti elkötelezettségét illusztrálandó egy új internetportált is elindított, amely az opensource.nokia.com címen a vállalat nyílt forráskódú szoftverprojektjeit mutatja be. A Forum Nokia internetes fejlesztői közösség természetes bővüléseként értelmezhető portál a Nokia nyílt forráskódon alapuló tevékenységét erősíti, és hozzáférést biztosít a vállalat projektjeihez.

A vállalatok mobilizálása
Az új Nokia Eseries üzletembereknek készülő okostelefon-család szintén a konferencián mutatkozott be a közönségnek. A formatervezésében egymástól markánsan eltérő Nokia E60, a Nokia E61, és a Nokia E70 platformja megoldja a vállalati informatikai szakemberek biztonságra és kezelhetőségre vonatkozó igényeit. A Nokia Eseries-t olyan cégek és közintézmények számára szánták, amelyek teljesítményük növelése mellett kézben kívánják tartani a készülékek kezelésének költségét és a támogatást.

A Nokia Eseries készülékek az összes GSM frekvenciasávot, a 3G-t, a WLAN-t, a vállalati e-mail hozzáférést, és a fejlett hangfunkciókat (többek között WLAN-on keresztül felálló kapcsolatot az IP házi alközponttal) támogatják, és integrált biztonsági funkciókat és eszközöket biztosítanak a készülékkezeléshez. A telefonok többféle elektronikus levelezési megoldást támogatnak, például a BlackBerry Connect, a GoodLink, a Nokia Business Center, a Seven Mobile Mail, a Seven Always-on Mail, és a Visto Mobile rendszert. A Nokia Eseries készülékek tökéletes párost alkotnak a Nokia Business Center megoldással, amely masszív és költséghatékony megoldást kínál a vállalati mobil e-mail tömeges elterjedésére.

Nokia Flexi WCDMA bázisállomás: a 3G kiépítésének új módszere
A Nokia a kicsi, moduláris, és nagy kapacitású Nokia Flexi WCDMA bázisállomást is bemutatta. A szolgáltatók a teljesen új platformra épített Nokia Flexi WCDMA bázisállomással hatékonyabban kihasználhatják a bázisállomás-telephelyeiket, amely a költségek akár 70 százalékos csökkenését is eredményezheti. A WCDMA és nagy sebességű csomagkapcsolt elérés (HSPA) technológiát támogató bázisállomás kompatibilis a Nyílt Bázisállomás-architektúra Kezdeményezés (Open Base Station Architecture Initiative, OBSAI) specifikációival, így a jövőben is használható architektúrának köszönhetően a szolgáltatók villámgyorsan telepíthetik majd az új technológiákat, például a WiMAX-ot.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés