Connect with us

Broadband Internet, szerte a világon

Kütyük

Broadband Internet, szerte a világon

Jelenleg tizenhárom szállító dolgozik az Intel WiMAX technológiáján alapuló hálózatok telepítésén, amelyek nagy sebességű, szélessávú Internet-hozzáférést biztosítanak vállalkozások és helyi lakosok számára Németországtól Guatemaláig. Az év végéig 11 további szállító tervezi, hogy Intel- alapú WiMax hálózatokat épít ki.

A WiMAX tesztek világszintű sikerére építve a szállítók teljes, kereskedelmi célú hálózatokat építenek ki nagyvárosokban, valamint elővárosi és vidéki körzetekben annak érdekében, hogy olyan területekre is eljussanak a szélessávú vezeték nélküli hálózatok, amelyeket korábban a szállítók számára lehetetlen, vagy túlságosan költséges volt elérni.

“A WiMAX térhódításával párhuzamosan a háztartások és vállalkozások könnyen, hatékonyan és olcsón tudnak egymással vezeték nélküli kapcsolatot létesíteni” – nyilatkozta Scott Richardson, az Intel Broadband Wireless Divíziójának ügyvezető igazgatója. “A WiMAX által nyújtott előnyök– nagy sebesség, költséghatékony vezetéknélküli hozzáférés – immár elérhetőek a világ nagyvárosaiban, külvárosi kerületeiben mind a fogyasztók, mind pedig az üzleti vállalkozások számára.”

Az Intellel együttműködve, valamint Intel Intel PRO/Wireless 5116 szélessávú interfészre építve a következő szállítók telepítettek már kereskedelmi hálózatokat: Altitude Telecom (Franciaország), AXTEL (Mexikó), BEC Telecom, S.A. (Dominikai Köztársaság), Dedicado (Uruguay), Globe/Innove (Fülöp- szigetek), Iberbanda (Spanyolország), Irish Broadband (Írország), SferaNET (Lengyelország), Mikkelin Puhelin Oyj és Savonlinnan Puhelin Oy (Finnország), Telgua (Guatemala), Ukrainian High Technologies (Ukrajna), and WiMAX Telecom (Ausztria és Szlovákia).

Ezek a fejlesztések számos felhasználási módot támogatnak, egészen az alapszintű otthoni szélessávú hozzáféréstől az Internet telefóniáig, üzleti alkalmazásokon át az iskoláknak és kormányzati szervezeteknek nyújtott támogatásig. Például:
• A BEC Telecon által kínált Voice over IP (VoIP) szolgáltatások indulnak Santo Domingoban, a Dominikai Köztársaságban és rohamosan terjednek az ország egész területén, míg a WiMAX Telecom VoIP szolgáltatásokat nyújt otthoni felhasználóknak az ausztriai Burgenlandban.
• Az AXTEL jóvoltából mostantól helyi lakosok és kisvállalati felhasználók is hozzáférhetnek nagy sebességű Internethez a mexikói Monterey-ben, míg Motenvideoban (Uruguay) a Dedicando, a fülöp- szigeteki Cavite-ben a Globe/ Innove, a spanyolországi Andalúziában és Katalóniában pedig az Iberbanda nyújtja ezt a szolgáltatást.
• Az Irish Broadbandnek köszönhetően dublini (Írország) iskolák és közintézmények profitálhatnak a költséghatékony, nagy sebességű internet-hozzáférésből. Lengyelországban a SferaNET ajánl WiMAX szolgáltatásokat a közbiztonság fejlesztésére, valamint helyi önkormányzatok és iskolák számára.

További hét szállító jelenleg végzi WiMAX hálózatok telepítését, amelyek várhatóan az év végére készülnek el: Americatel Peru S.A. (Peru), Call Plus (Új Zéland), Chunghwa Telecom Co. Ltd. (Tajvan), DBD Deutsched Breitband Dienste GmbH (Németország), Digicel (Caribbean), Entel (Chile), Ertach (Argentína), Integrated Telecom Company (Szaúd- Arábia), Next Mobile (Fülöp- szigetek), és Taiwan Fixed Networks (Tajvan) és VeloCom (Argentína). Az Airspan, az Alcatel, az Alvarion és a Redline Communications Intel- alapú, új WiMAX hálózatai szélessávú szolgáltatásokat nyújtanak felhasználóknak, üzleti szervezeteknek, iskoláknak és közintézményeknek.

Ezek a telepítések a WiMAX egyre szélesebb körben való elérhetőségére irányuló igények eredményeképpen valósulnak meg, beleértve ebbe a tajvani kormány által a mobil kezdeményezésekbe, közöttük a WiMAX-ba, valamint az Intel ázsiai szélessávú kampányába tervezett 1,12 milliárd dollár értékű beruházást is. E kezdeményezésen belül az Intel kormányokkal, telekommunikációs felügyeleti szervekkel, oktatási, egészségügyi, mezőgazdasági, közszektorban tevékenykedő ügynökségekkel, valamint szállítókkal dolgozik azért, hogy elősegítsék a WiMAX terjedését Délkelet- Ázsiában.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom