Connect with us

technokrata

Világelső SavaJe mobiltelefon az LG-től

Kütyük

Világelső SavaJe mobiltelefon az LG-től

Az LG Electronics és a SavaJe Technologies bejelentette, hogy az LG elkészítette a világ első SavaJe OS alapú mobiltelefonját.


A SavaJe nem más, mint egy a Java technológiára építkező különleges operációs rendszer. A SavaJe fontosabb tulajdonságai közé sorolhatók többek közt a fejlett Internetes szolgáltatások, a multimédiás funkciók, az emelt szintű biztonság, a flexibilitás, a többfeladatos működés, valamint a könnyű frissíthetőség.

Mint emlékezetes, az LG Electronics és a SavaJe Technologies tavaly kötött együttműködési szerződést egymással, melynek első kézzel fogható gyümölcse a most debütált mobiltelefon. Az LG az elkövetkező néhány hónapot azzal fogja tölteni, hogy a világ különböző régiójában megismerteti a mobil operátorokat a SavaJe előnyeivel, majd pedig 2006 elején beindítja a most bejelentett készülék tömeggyártását.

Az egyelőre ismeretlen típusjelzésű LG mobil szétcsúsztatható kialakítást kapott, nagyméretű TFT folyadékkristályos kijelzője pedig 176×220 pixeles felbontású és 18 bites színmélységű (262 ezer színárnyalat). A hátlapba szerelt digitális fényképezőgép modul révén maximum 1,3 megapixeles felbontásban fotózhatunk, de ezenkívül akár MPEG4 videókat is felvehetünk. A Bluetooth kompatibilis újdonság SD memóriakártyákkal bővíthető és természetesen MP3 zenelejátszó alkalmazást is találunk rajta.

A várható árral kapcsolatban a gyártó munkatársai egyelőre nem kívántak nyilatkozni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák