Connect with us

technokrata

Vigyázat! Hamisítják a Sony Ericsson W800i-t

Kütyük

Vigyázat! Hamisítják a Sony Ericsson W800i-t

Kínában már nem csak sportcipőket, edzőruhákat, vagy MP3 lejátszókat hamisítanak, illetve másolnak hanem márkás mobiltelefonokat is.


A napokban felbukkant a kereskedelmi forgalomban egy a Sony Ericsson féle népszerű W800i készülékre megszólalásig hasonlító mobiltelefon. A Music King W800c típusjelzésű készülékről a laikus szemlélő első pillantásra könnyen azt hiheti, hogy a neves japán-svéd gyártó termékét fogja a kezében, azonban az alaposabb szemügyre vételt követően kiderül, hogy ezúttal csak egy másolathoz van ˝szerencsénk˝.

A legfontosabb különbségek közé sorolható, hogy a kínai másolat némileg hosszabb mint az eredeti W800i, ezenkívül pedig a kijelző felett nem Sony Ericsson, hanem Music Mobile felirat olvasható. A telefon alsó részén egy a Walkman logóra csak távolról hasonlító logó kapott helyet, valamint az 5 irányú navigációs gomb feletti zenebillentyűről hiányzik a Walkman logó. Mondanom sem kell, hogy a két készüléken teljesen eltérő szoftverekre lelhetünk.

A gyártó szerint semmi probléma sincs a termékkel, hiszen azon egyetlen Sony Ericsson, vagy Walkman embléma sem található. A gyártó munkatársai szerint továbbá az eredeti Sony Ericsson W800i túlságosan drága, ezért a vásárlók jobban teszik, ha a jelentősen kisebb árrésű másolatot veszik meg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek