Connect with us

technokrata

Siemens: nem lesz több Symbianos telefonunk!

Kütyük

Siemens: nem lesz több Symbianos telefonunk!

A Siemens a jövőben már nem fog kiadni újabb, Symbian alapú okostelefonokat.

A tajvani BenQ által nemrégiben felvásárolt Siemens mobiltelefon részleg munkatársai egy tegnapi sajtórendezvényen azt nyilatkozták, hogy a Siemens többé már nem érdekelt a Symbian operációs rendszerű készülékek fejlesztésében. A Siemens a jövőben e helyett csak és kizárólag olyan smartphone-okat fog fejleszteni és gyártani, melyeken a Microsoft féle Windows Mobile szoftver teljesít szolgálatot. A vállalat első ilyen új terméke várhatóan az a Siemens P50 lesz, mely mindeddig BenQ P50 néven volt ismert.

Említésre méltó, hogy bár a Samsung mindeddig nem szakított hivatalosan a Symbian platformmal, a dél-koreai vállalat legfejlettebb, Wi-Fi kompatibilis, beépített merevlemezes okostelefonjai már egytől egyig Windows operációs rendszerrel vannak ellátva. Továbbá a Palm nemrégiben határozottan cáfolta, hogy Symbian alapú Treo okostelefonokat szeretne piacra dobni. Mondanom sem kell azonban, hogy a Nokia továbbra is a Symbian mellett teszi le a voksát.


Az említett BenQ P50-es okostelefont először a 2004-es CeBIT szakkiállításon lehetett megtekinteni. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) üzemmódú BenQ P50 elsősorban arról ismerszik meg, hogy alsó részében egy teljes értékű QWERTY billentyűzet teljesít szolgálatot.

A 122 milliméter hosszú, 60 milliméter széles és 20 milliméter vastag újdonság 170 grammot nyom a mérlegen, 2,8 colos képátlójú TFT folyadékkristályos kijelzője pedig több mint 262 ezer színárnyalat megjelenítésére képes. Az Intel-féle nagy teljesítményű Bulverde mikroprocesszor, illetve a Microsoft-féle Windows Mobile 2003 for Pocket PC Phone Edition operációs rendszer köré épülő masina beépített digitális fényképezőgépe 1,3 megapixeles felbontással rendelkezik. A belső memória SD (Secure Digital) és MMC (MultiMediaCard) memóriakártyákkal egyránt bővíthető.

A BenQ P50 MMS és Java kompatibilis, a vezeték nélküli adatátviteli technológiák közül pedig az IrDA-t, a Bluetooth-t, illetve a W-LAN-t (802.11b) támogatja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp