Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világrekord: 200 millió forintos mobiltelefon!

Kütyük

Világrekord: 200 millió forintos mobiltelefon!

Nemrégiben egy közel 20 millió forint értékű Vertu mobiltelefonról számoltunk be, most pedig egy olyan telefonról érkeztek híradások, melynek értéke eléri a 200 millió forintot.


A szomszédos Ausztriában él egy bizonyos Peter Aloisson nevezetű úriember, aki többek közt mobiltelefonok ˝nemesítésével˝ foglalkozik. A Bécsben élő, negyvenöt esztendős mesterember most egy olyan különleges készüléken dolgozik, melynek értéke meg fogja haladni az 1 millió dollárt, vagyis elmondható lesz róla, hogy a világ legdrágább mobilja.

A német megrendelésre készülő telefon gazdag aranyozást tudhat magáénak, külsején pedig közel 2.600 darab, rendkívül ritka kék gyémánt kap helyet. Aloisson évente átlagosan csak két-három rongyrázós mobiltelefont készít, elsősorban hírességek számára – ezen készülékek ára általában 30 ezer dollárnál, vagyis mintegy 6 millió forintnál kezdődik.

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, a Vertu legújabb, kézimunkával készülő speciális termékcsaládja mindössze 200 darab készülékből áll: a legolcsóbb 5.300 dollárba, a legdrágább pedig 88.300 dollárba kerül. Hazai viszonylatban az előbbi 1,1 millió forintba, az utóbbi pedig nem kevesebb mint 18,8 millió forintba kerül.

A legelegánsabb változat billentyűzetének minden egyes gombja egy-egy nyolckarátos gyémánt, és a billentyűzet alaplapja sem műanyagból, hanem fehéraranyból (platina) készül. A 88.300 dolláros összeg ellenében egyébként egy olyan készüléket kapunk, melyre mindössze 1 év garanciát vállal a gyártó, és amely modellben sem digitális fényképezőgép, sem 3G támogatás nem kapott helyet. A Vertu készülékek egyébként egy ideje már hazánkban is megvásárolhatóak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés