Connect with us

technokrata

Új online szolgáltatások a Fővárosi Gázműveknél

Kütyük

Új online szolgáltatások a Fővárosi Gázműveknél

Teljes portálját megújította a Fővárosi Gázművek Rt. – a friss oldaldesign mellett új motort is kapott az immáron egy rendszeren futó internet és intranet portál.

A Sense/Net Portal Engine 5.5 portálmotor alapszolgáltatásai révén lehetőséget nyújt új online szolgáltatások bevezetésére; így az internetes ügyintézési lehetőségek között található például a mérőleolvasási gyakoriság módosítása, a részszámlázási adatlapértékek módosítása, az elmaradt számla jelzése, a havi mérőállás közlése, vagy a fogyasztó adatainak megváltoztatása.

A társaság publikus oldalának kialakításában fontos szerepet kapott a cég egyes ügyfélcsoportjainak teljes körű kiszolgálása, ezért strukturálisan és tartalmilag három fő szegmensnek szól az oldal. A három fő célcsoportot a háztartási ügyfelek, a társasházak és az üzleti ügyfelek alkotják, akik számára különböző, „személyre szabott” funkciókat tartalmaz a site. Ilyen például a mérőállás-bejelentő űrlap, amelynek segítségével már interneten keresztül közölhetjük a fogyasztással kapcsolatos adatokat. A hírlevél szolgáltatás is ügyfélkörtől függően küldi a célcsoportnak megfelelő tartalmú értesítőket. A portálon életre hívott ügyfélkapu a szervezet üzleti ügyfeleinek szól, akik számára egyéni hozzáférést biztosít a vállalat az online szolgáltatások eléréséhez. Az oldal angol és német nyelven egyaránt elérhető – mondta Kovács Edit a Fővárosi Gázművek Rt. pr főmunkatársa.

Az új intranet rendszer egyik érdekessége, hogy minden szervezeti egységnek saját oldala van, melyet a jogosultsági beállításoktól függően a szervezeti egység munkatársai maguk szerkeszthetnek. A portálmotor lehetővé teszi új oldalak felvételét és azok teljes átrendezését akár átlagfelhasználók számára is. A megoldással az osztályok egyszerűen és hatékonyan oszthatják meg az információkat a cég többi munkatársával.

Az integrált vállalati portál szabad átjárást biztosít az arra jogosultaknak az internet, intranet és extranet rendszerek között. Ez a vállalati portálok egyik alaptulajdonsága. Ez azt is jelentheti, hogy például a publikus oldalon összegyűlt adatokat könnyedén megjeleníthetjük az intraneten, vagy ez extraneten. A megjelenített adatokat akár már helyben szerkeszthetjük, kiértékelhetjük, és a rendszer segítségével azonnal értesíthetjük az érintetteket. Ez érvényes a portálba integrált alkalmazásokra, vagy a hozzá kapcsolt különböző rendszerekre és adatbázisokra és az azokban rejlő adatok megjelenítésére és szerkesztésére is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák