Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új online szolgáltatások a Fővárosi Gázműveknél

Kütyük

Új online szolgáltatások a Fővárosi Gázműveknél

Teljes portálját megújította a Fővárosi Gázművek Rt. – a friss oldaldesign mellett új motort is kapott az immáron egy rendszeren futó internet és intranet portál.

A Sense/Net Portal Engine 5.5 portálmotor alapszolgáltatásai révén lehetőséget nyújt új online szolgáltatások bevezetésére; így az internetes ügyintézési lehetőségek között található például a mérőleolvasási gyakoriság módosítása, a részszámlázási adatlapértékek módosítása, az elmaradt számla jelzése, a havi mérőállás közlése, vagy a fogyasztó adatainak megváltoztatása.

A társaság publikus oldalának kialakításában fontos szerepet kapott a cég egyes ügyfélcsoportjainak teljes körű kiszolgálása, ezért strukturálisan és tartalmilag három fő szegmensnek szól az oldal. A három fő célcsoportot a háztartási ügyfelek, a társasházak és az üzleti ügyfelek alkotják, akik számára különböző, „személyre szabott” funkciókat tartalmaz a site. Ilyen például a mérőállás-bejelentő űrlap, amelynek segítségével már interneten keresztül közölhetjük a fogyasztással kapcsolatos adatokat. A hírlevél szolgáltatás is ügyfélkörtől függően küldi a célcsoportnak megfelelő tartalmú értesítőket. A portálon életre hívott ügyfélkapu a szervezet üzleti ügyfeleinek szól, akik számára egyéni hozzáférést biztosít a vállalat az online szolgáltatások eléréséhez. Az oldal angol és német nyelven egyaránt elérhető – mondta Kovács Edit a Fővárosi Gázművek Rt. pr főmunkatársa.

Az új intranet rendszer egyik érdekessége, hogy minden szervezeti egységnek saját oldala van, melyet a jogosultsági beállításoktól függően a szervezeti egység munkatársai maguk szerkeszthetnek. A portálmotor lehetővé teszi új oldalak felvételét és azok teljes átrendezését akár átlagfelhasználók számára is. A megoldással az osztályok egyszerűen és hatékonyan oszthatják meg az információkat a cég többi munkatársával.

Az integrált vállalati portál szabad átjárást biztosít az arra jogosultaknak az internet, intranet és extranet rendszerek között. Ez a vállalati portálok egyik alaptulajdonsága. Ez azt is jelentheti, hogy például a publikus oldalon összegyűlt adatokat könnyedén megjeleníthetjük az intraneten, vagy ez extraneten. A megjelenített adatokat akár már helyben szerkeszthetjük, kiértékelhetjük, és a rendszer segítségével azonnal értesíthetjük az érintetteket. Ez érvényes a portálba integrált alkalmazásokra, vagy a hozzá kapcsolt különböző rendszerekre és adatbázisokra és az azokban rejlő adatok megjelenítésére és szerkesztésére is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés