Connect with us

technokrata

Trendi a mobiltelefonos zenehallgatás

Kütyük

Trendi a mobiltelefonos zenehallgatás

A világ mobiltelefon használóinak jelenleg mintegy 13 százaléka szokott legalább néha zenét hallgatni a mobil készülékén.


A mobil muzsika kedvelőinek közel fele, egész pontosan 47 százaléka a buszon, vagy vonaton történő utazás közben hallgat zenét a telefonján – derül ki egy a TNS piackutató intézet által nemrégiben nyilvánosságra hozott tanulmányból.

A jelentés szerint a zenehallgatók mintegy egyharmada akkor használja zenelejátszóként a mobilját, amikor egy tárgyalás, vagy megbeszélés előtt várakozni kényszerül. A mobil zenehallgatás természetesen nem korlátozódik a közlekedésre, illetve azokra a szituációkra, amikor az embernek várnia kell valamire, vagy valakire: sokan vannak olyanok is, akik otthonukban tartózkodva, házimunka közben, vagy épp az ágyban lustálkodva hallgatnak különböző zenei felvételeket a telefonjuk segítségével.

Mobil zenehallgatás tekintetében egyébként Dél-Korea viszi a pálmát: a távol-keleti országban minden negyedik mobil tulajdonos érdekelt a témában. A 15 országot felvonultató lista végén érdekes módon az Egyesült Államok kullog, ahol is mindössze 4 százalékos a mobilzene penetrációja. Németországban a mobilosok 9 százaléka szokott naponta, vagy legalább hetente egyszer mobiltelefonos zenét hallgatni.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom